Julet spidskålssalat med appelsin, granatæble og lilla spidskål. Denne spidskålssalat er virkelig nem at lave og så passer den fint til julemiddagen, som et frisk og sprødt element.
Julet spidskålssalat
Hvis du ikke har prøvet at servere salat til julemiddagen, så kan jeg virkelig anbefale det. En frisk salat passer skønt til den fede julemad. Jeg kan bedst lide at servere en grøntkålssalat eller en anden slags kålssalat. Denne vil de fleste kunne lide, da den er ganske simpel og ikke overdøver julemiddagen.
Julet spidskålssalat med appelsin og granatæble
Ingredienser
- 1 stk. spidskål (gerne lilla)
- 2 stk. appelsiner
- 1 stk. granatæble (kernerne)
- 100 g salatost
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk. æblecidereddike
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit spidskål helt fint og kom det i en skål. Fjern skrællen på appelsiner og skær dem i mindre stykker.
- Rør dressingen sammen i en skål og fordel over salaten. Vend det godt rundt.
- Top salaten med granatæblekerner og salatost. Velbekomme.
Tilbehør til julesalat
Denne salat kan du servere med det julemad, du plejer at servere. Jeg vil i år servere den sammen med indbagt hytteostpostej, vegetarisk brun sovs – den perfekte julesauce og brunede kartofler.
Prøv også at skifte appelsinerne ud med grønne vindruer – det er også fint og julet.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.