Annonce for Driscolls
Julekage fyldt med krydderier, appelsinskal, friske bær og toppet med den lækreste appelsin-frosting. Denne krydrede julekage er fyldt med smag og minder om en lækker krydderkage i konsistensen. Kagen kan laves dagen i forvejen, da den sagtens kan holde sig nogle dage på køl. Den er nemlig saftig og på ingen måde tør.
Julekagen er bagt med økologiske blåbær fra Driscolls. I selve kagen har jeg brugt friske blåbær, som giver en skøn smag og er med at til gøre kagen endnu mere saftig. Derudover har jeg pyntet kagen med friske blåbær og hindbær, som giver kagen det fineste udseende. For et mere julet udseende, har jeg drysset de fine bær med flormelis.
Bærene fra Driscolls kendes fra de fleste supermarkeder, hvor du finder dem i køledisken. Driscolls har lanceret deres bær i en ny indpakning, som indeholder 94% mindre plastik end deres tidligere emballage. Bærerne er nu i en papbakke og bærerne kan du finde i blandt andet Netto, Bilka og Føtex.
Opskrift på julekage
Opskriften på julekage er til cirka 10 portioner. Kagen er derfor perfekt til advent eller juledagene, hvor familien ofte samles. Kagen kan bages dagen i forvejen – men er ellers ganske nem at bage. Glem ikke den fantastiske frosting og den fine pynt – så er kagen allerbedst. Julekagen er inspireret af den klassiske krydderkage, men jeg har gjort den endnu mere julet med flere julekrydderier, appelsinskal og pynt.
Julekage
Ingredienser
Julekage
- 200 g smeltet smør afkølet
- 350 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. stødt nellike
- 100 g hakkede valnødder
- 1 stk. appelsin (skallen heraf) (brug økologisk appelsin)
- 3 stk. æg
- 150 g brun farin
- 150 g sukker
- 100 g friske blåbær
Appelsin-frosting
- 400 g flødeost
- 50 g flormelis
- ½ appelsinskal
Pynt
- Friske blåbær
- Friske hindbær
- Mynteblade
- Flormelis
Sådan gør du
Julekage
- Start med at smelte smør i en gryde. Lad det efterfølgende køle helt af.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- I en skål blandes hvedemel, bagepulver, salt, kardemomme, vaniljesukker, kanel, ingefær, nelliker, hakkede valnødder og appelsinskal.
- Pisk æg med en håndmixer i cirka 1 minut. Tilsæt sukker og brun farin. Pisk i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt nu melblandingen og smøret til æggeblandingen. Vend det godt rundt. Tilsæt friske blåbær (hvis de er meget store, kan du med fordel skære dem i halve). Vend dem i dejen.
- Smør en form og fordel dejen deri (jeg bruger en rund springform med hul i midten – Ø 24 cm).
- Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Prik i den – der må ikke hænge dej ved, men den skal heller ikke bages længere end højst nødvendigt.
- Lad kagen køle helt af efter bagning.
Appelsin-frosting
- Mens kagen køler af, er det tid til at lave appelsinfrosting.
- Kom flødeost, flormelis og appelsinskal i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer.
- Du kan enten fordele frostingen med en ske eller komme det i en sprøjtepose med en tyl. Påfør frostingen til den afkølede kage.
- Pynt kagen med friske blåbær, friske hindbær, mynteblade og flormelis.
Opskrifter med bær
Selvom bær oftest bruges i kager, så er de også gode i mange andre retter og opskrifter. Herhjemme bruger vi både friske bær i vores morgenmad, i grød, i salater og som pynt til mange andre retter. Prøv fx min chiagrød med hindbær eller quinoasalat med persille, blåbær og feta.
2 Kommentarer
Fulgte denne opskrift… bagte den i 33 min. Den blev en meget tør fornøjelse…. Det hjalp med frostingen. Men smed resten ud efter gæsterne var gået. Øv…for smagen er god
Øv! Det er jeg ked af at høre. Den har nok fået for længe i din ovn desværre.