Churros

af Stinna

Annonce for Imerco

Churros som dem man køber på julemarkeder og i tivoli. Churros kaldes også for spanskrør og er lavet af en sød dej, som sprøjtes ud med en sprøjtepose og steges i olie. De lækre sprøde churros serveres med sukker og chokoladesauce.

I denne opskrift har jeg brugt Imercos frituregryde fra deres eget mærke ‘Cook & Baker’. Det smarte ved at lave dine spanskrør i en friture fremfor en gryde er, at du med en frituregryde nemmere kan styre temperaturen. På den måde undgår du at olien bliver for varm, så dine churros kun er sprøde uden på og ikke færdige inden i. Derudover er det nemt at lave churros i frituregryden, da du med kurven nemt kan få dem op ad den varme olie igen. Til at sprøjte mine churros ud, har jeg brugt sprøjteposer og stjernetyl fra ‘Cook & Baker‘.

Opskrift på churros

Churros er ganske nemme at lave. De er gode som dessert, hvor de kan serveres med vaniljeis og chokoladesauce. Men de er også gode som et lille eftermiddagsprojekt eller adventsprojekt. Gør gerne dine churros ekstra julede ved at dyppe dem i kanelsukker.

Dejen laves på samme måde som en vandbakkelsesdej, hvor ingredienserne koges op og derefter tilsættes mel. Til denne opskrift skal du bruge en sprøjtepose og en stjernetyl, for at lave de fine churros.

Churros

Opskriften herunder rækker til 10-16 stk., alt efter hvor store du laver dem.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Churros

  • 2,5 dl vand, koldt
  • 30 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 180-200 g hvedemel
  • 2 stk. æg (størrelse medium)
  • 1-3 L smagsneutral olie til stegning ( fx solsikkeolie)

Chokoladesauce

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 2,5 dl piskefløde

Kanelsukker

  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. kanel

Sådan gør du

Churros

  • Kom vand, smør, sukker, salt og vanilkesukker i en gryde. Kog det op til smør er helt smeltet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mel. Rør nu rundt med en ske – så du 'boller det op'. Dejen skal være ret fast, da der skal tilsættes æg bagefter. Hvis den er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel. Omvendt kan du tilsætte 1 spsk. vand, hvis du synes den er alt for tyk.
  • Kom dejen i en skål og lad det køle af.
  • I mens det køler af, laves chokoladesaucen. Lun fløde i en gryde – det skal ikke koge, men være varmt. Tilsæt chokolade og rør det godt rundt. Tag gryden af varmen og lad chokoladesaucen køle helt af.
  • Tilsæt nu æg (ét ad gangen – dejen skal være tyk) og pisk det godt sammen. Lige pludselig samler dejen sig og bliver fast. Hvis dejen er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Alt efter hvor tykke churros du ønsker, kan du vælge tylstørrelse.
  • Hæld olie i frituregryden og opvarm det til 175 grader.
  • Når olien er varm, skal dejen sprøjtes direkte ned i olien. Lad stykkerne blive cirka 10 cm. Klip dem over med en saks.
  • Lad dine churros stege i 4-5 minutter. Det kan være en god idé at vende dem undervejs. Lad endelig ikke dine churros blive for mørke hurtigt – det er vigtigt, at de også bliver bagte inden i.
  • Placer de færdige churros på en tallerken med køkkenrulle på – som kan suge lidt af olien. Lad dem køle lidt af.
  • Vend dine churros I kanelsukker og server med chokoladesauce. Velbekomme.

Tips til hjemmelavede churros

  • Det er vigtigt, at dejen ikke er for tynd. Dejen skal være hård at trykke ud. Hvis dejen er blevet for tynd, kan det skyldes størrelsen på æg. Tilsæt da lidt mere mel – du kan sagtens røre det i, når dejen er blevet kold. 
  • Brug gerne en frituregryde – så kan du nemmere styre temperaturen på din olie. 
  • Størrelsen på dine churros afhænger af, hvilken tyl du bruger. Jeg bruger en stjernetyl.
  • Hold en temperatur på cirka 175 grader. På den måde sikrer du, at de ikke kun bliver færdige uden på. Stegetiden afhænger af, hvor store du har lavet dem.
  • Placer dine færdige churros på et stykke køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt.
  • Spanskrør er bedst nylavede. Du kan dog også lune dem i ovnen, hvis du laver dem før. 
  • I stedet for sukker, kan du også vende dem i flormelis. 
  • Hvis dejen er for tynd, skal de nok blive gode alligevel. Men en tyk dej medvirker til, at du får en fin form på dine spanskrør.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy