Brændte mandler hører julen til. I min familie laver min far altid brændte mandler og de bliver spist overraskende hurtigt. Nu har jeg gjort ham kunsten efter og de brændte mandler blev så lækre og sprøde.
Opskrift på brændte mandler
Brændte mandler er klassisk juleslik. De brændte mandler er utrolig nemme at lave og kræver blot at du har mandler, sukker og vand. Brændte mandler er svære at holde fingrene fra, så lav gerne en stor portion. Ud over at de kan spises som juleslik, smager de også skønt som drys på salat eller pynt på alverdens kager. Min fars brændte mandler er med kanel, som giver den skønneste julesmag.
Kom alle ingredienserne på en pande og varm det op.
Sørg for at røre godt rundt hele tiden. Sukkeret smelter og bliver til tynd sirup sammen med sukkeret.
Fortsæt til vandet fordamper, fortsæt til det bliver grynet, da sukkeret krystalliserer. Skru en smule ned for varmen og rør stadig rundt. Varm dem en smule, når karamellen er som du ønsker. Hvis du vil have krystalliserede brændte mandler (dem hvor sukkeret ser nubret), så stopper du nu og tager mandlerne af varmen.
Hvis du ønsker helt blanke brændte mandler, skal du fortsat røre rundt i den varme pande med mandler. Så smelter sukkeret igen og bliver til et tyndt lag klar karamel på mandlerne.
Kom straks de færdige brændte mandler på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af, inden de spises. Opbevar dem i en kagedåse eller papirpose.
Tip til opskriften på brændte mandler
Du kan variere dine brændte mandler, ved at tilsætte en smule vanilje eller kanel til panden. Det giver en skøn og anderledes smag.
Hvis du ikke får spist mandlerne med det samme, så opbevar dem i en papirspose eller en kagedåse.
Pas på med ikke at skrue for højt op for blusset – du skal røre i dem hele tiden og undgå at de brænder på.
Prøv også at skifte mandlerne ud med fx hasselnødder.
Du kan selv vælge, om dine brændte mandler skal være nubrede eller helt blanke. Det afhænger af, hvor længe du giver dem på panden.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.