Annonce for Imerco
Æbleskiver med æblestykker og karamelsauce. Æbleskiver er én af de bedste ting ved julen og herhjemme har vi i år lavet hjemmebagte æbleskiver. Æbleskiverne har jeg fyldt med friske æblestykker, som giver en skøn smag til de søde æbleskiver. Æbleskiverne er luftige, runde og smager af jul.
Æbleskiverne er bagt i æbleskivepanden og æblerne er skrællet med æbleskrælleren – begge dele fra Cook & Baker fra Imerco. Æbleskivepanden er lavet af støbejern og er perfekt til at lave æbleskiver i, da den holder en stabil temperatur -og æbleskiverne brænder heller ikke på. Den gammeldags støbejernspande giver en sprød overflade og er samtidig nem at anvende.
Opskrift på æbleskiver
Opskriften på hjemmebagte æbleskiver er ganske nem og æbleskiverne smager meget bedre, end dem man køber. Faktisk smager de hjemmelavede æbleskiver så godt, at jeg tror at jeg vil holde mig til til disse fremover.
Inde i æbleskiverne har jeg puttet et lille stykke frisk æble. Æblet er vendt i kanelsukker og giver en skøn smag. Du kan dog sagtens undlade fyld i æbleskiverne, men jeg vil anbefale dig at prøve med.
Æbleskiver
Ingredienser
Æbleskiver
- 100 g smeltet smør
- 500 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 4 stk. æggeblommer
- 4 stk. æggehvider
- 8 dl kærnemælk
- 1 tsk. kardemomme
Æbler i kanelsukker
- 3-4 stk. æbler
- 70 g sukker
- 4 tsk. kanel
Karamelsauce
- 200 g sukker
- 50 g smør
- 1 dl piskefløde
- 1 drys groft salt
Sådan gør du
Æblestykker
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Vend dem i kanelsukker og sæt til side.
Karamelsauce
- Varm sukkeret på en pande. Lad det smelte – men det må endelig ikke blive mørkebrunt. Tag panden af blusset. Tilsæt smør med det samme og rør rundt.
- Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt fløde, mens du rører godt rundt. Karamelsaucen er færdig, når den er glat og tyk. Fjern panden fra blusset og tilsæt salt. Hvis den er for tynd, kan du koge den lidt mere. Hvis karamelsaucen er for tyk, kan du tilsætte mere fløde og koge den op igen.
Æbleskiver
- Start med at smelte smør i en gryde. Lad det herefter køle helt af.
- I en skål blandes hvedemel, sukker, salt, natron og vaniljesukker.
- Del nu æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med en håndmixer .
- Rør æggeblommer, kærnemælk (hold lidt igen) og smeltet smør i de tørre ingredienser. Dejen må ikke være for tynd. Tilsæt de stive æggehvider og vend det forsigtigt rundt.
- Opvarm nu æbleskivepanden ved middelhøj varme). Kom lidt smør i hvert hul.
- Kom æbleskivedejen i en kande eller en sprøjtepose, hvor du klipper et hul.
- Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med en træpind (fx tandstik) en kvart omgang, når de er begyndt at stivne i kanten og hæve op.
- Hvis du vil have fyld i, er det nu du skal placere et lille stykke æble i midten af æbleskiven, inden du efterfylder med dej.
- Efterfyld derefter i 'hullet' med en smule mere dej. Vend derefter æbleskiven helt rundt. Med denne metode får du runde og fine æbleskiver. Vend gerne æbleskiverne rundt nogle gange, så de bliver stegt på alle sider.
Tips til hjemmelavede æbleskiver
- I denne opskrift skal æggehviderne piskes helt stive. Brug gerne en håndmixer.
- Prøv også at komme andre typer fyld i. Jeg har planer om at prøve med nutella, karamelsauce, marcipan, chokolade eller nougat.
- I denne opskrift har jeg serveret æbleskiverne med karamelsauce og flormelis. Du kan også servere dem med chokoladesauce, marmelade, sukker – eller måske med kirsebærsauce, for at gøre det ekstra julet.
Æbleskiver med kærnemælk
Æbleskiverne er lavet med kærnemælk, som giver en skøn smag og en saftig konsistens. Hvis du udskifter kærnemælk med en anden type mælk, så brug bagepulver i stedet.
Hvordan laver man runde æbleskiver?
Æbleskiverne laves runde, ved at de æbleskivepanden først kun fyldes 3/4 op. Derefter vender du æbleskiven 1/4 omgang og efterfylder i ‘hullet’ med dej. Vend æbleskiverne igen og på denne måde bliver de helt runde. Æbleskiverne vendes med en tandstik eller lignende.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Hej Stinna.
Tusind tak for en dejlig hjemmeside med lækre opskrifter, jeg bruger virkelig tit dine opskrifter.
Æbleskiverne kan de fryses?
Mvh Cecilie
Hej, hvor dejligt at de kan bruges :-)
Det kan de godt. Men jeg synes de er bedst nylavede.