Æbleskiver

af Stinna

Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme. Her får du opskriften på helt klassiske æbleskiver, som er perfekte til julen. De smager fantastisk og vil med garanti vække begejstring på julebordet.

Æbleskiver

Opskrift på klassiske æbleskiver

Sådan en portion hjemmebagte æbleskiver er noget af det bedste! De har ry for at være svære at lave, men det er de ikke! Det kræver blot at man lige finder ud af, hvordan man vender dem. Derefter går det tjept med denne portion.

Denne opskrift er uden fyld. Men jeg lavede i samme omgang nogle med marcipan og mørk chokolade i – det var så godt! Ellers kan jeg også anbefale disse æbleskiver med lidt kanel og æble i.

Æbleskiver

Ret: Bagværk
Køkken: Jul, Vegetarisk
Antal: 50 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 500 g hvedemel
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æggeblommer
  • 4 stk. æggehvider
  • 8 dl kærnemælk
  • 1 tsk. kardemomme, du selv kværner

Sådan gør du

  • Start med at smelte smør i en gryde. Lad det herefter køle helt af.
  • I en skål blandes hvedemel, sukker, salt, natron og vaniljesukker.
  • Del nu æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne helt stive med en håndmixer .
  • Rør æggeblommer, kærnemælk og smeltet smør i de tørre ingredienser. Dejen må ikke være for tynd.
  • Tilsæt de stive æggehvider og vend det forsigtigt rundt.
  • Opvarm nu æbleskivepanden ved middelhøj varme (jeg bruger blus 5 ud af 9). Kom lidt smør i hvert hul.
  • Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med en pind (grillspyd eller træpind) en kvart omgang, når de er hævet op og stivnet i kanten. Det er vigtigt at æbleskiverne har fået en god stegeskorpe og er godt gyldne. Ellers risikerer du, at de falder sammen.
  • Efterfyld derefter i ‘hullet’ med en smule mere dej. Vend derefter æbleskiven helt rundt. Med denne metode får du runde og fine æbleskiver. Vend gerne æbleskiverne rundt nogle gange, så de bliver stegt på alle sider.

Hjemmelavede æbleskiver

Denne opskrift smager som jeg synes æbleskiver skal smage. Med skøn smag af kardemomme og stegt i rigeligt smør. Du kan sagtens tilføje andre smagsgivere også – men jeg foretrækker dem på denne måde.

Æbleskiver med fyld

Vil du prøve æbleskiver med fyld? Så prøv at komme et stykke æble i, eller lidt marcipan og mørk chokolade. Det smager også skønt! Personligt kan jeg bedst lide dem som de er, hvor de så dyppes i marmelade og flormelis.

Runde æbleskiver

Skæve og flade æbleskiver smager også skønt! Så lad dig ikke skræmme af, at de jo helst skal være runde. Jeg synes det er nemmest at få dem runde, ved at efterfylde dem (som beskrevet i opskriften). Derudover opnår jeg det bedste resultat, når panden er godt varm og æbleskiverne når at få lidt ‘farve’ og fasthed, inden de vendes. Hvis de falder sammen, kan det nemlig være fordi du har vendt dem lidt for hurtigt rundt. Og hvis de alligevel ender en smule flade, så server dem endelig alligevel. Smagen fejler intet af den grund.

Æbleskiver

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.