Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Æblegløgg

af Stinna

Æblegløgg eller hvid gløgg er en alkoholfri gløgg, som er lavet på æblesaft og med skønne julekrydderier.

Æblegløgg

Æblegløgg uden alkohol

Æblegløgg er et dejligt alkoholfrit alternativ til den klassiske gløgg med rødvin. Den hjemmelavede æblegløgg er ganske nem at lave. Æblemost (eller æblejuice) koges sammen med krydderier, frisk ingefær, appelsinsaft og lidt æble. Det smager så julet og skønt.

Æblegløgg eller hvid gløgg

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Drikke
Køkken: Jul
Antal: 4 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 L æble juice
  • 6 skiver frisk ingefær
  • 70 g sukker
  • 6 stk. kardemommekapsler
  • 1 stk. vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 2 stk. kanelstang
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. nelliker
  • 1 stk. æble
  • 1 stk. appelsin (skal af 1/2 og saft af 1)

Servering

  • Æbletern
  • Tørrede tranebær
  • evt. mandelsplitter

Sådan gør du

  • Skær æble i tern og riv skallen af 1/2 appelsin. Pres saften af 1 appelsin.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge i 20 minutter. Smag til med sukker – alt efter, hvor sød din æblemost er.
  • Lad gerne gløggen trække i 30-60 minutter – men den kan drikkes når den er færdigkogt. Si gløggen og varm den godt op.
  • Server æblegløggen med æbletern, tørrede tranebær og evt. mandelsplitter.

Hvid gløgg

Denne gløgg med æble kaldes også for hvid gløgg. I min opskrift har jeg brugt skønne varme krydderier; stjerneanis, nelliker, kanel, vanilje, kardemomme og frisk ingefær. Opskriften skal kun koge 20 minutter. Men lad den endelig trække længere, hvis du har tid til det. Så får den endnu mere smag og skal blot opvarmes, inden du serverer den. Du kan også laves gløggen dagen i forvejen og opbevare den på køl.

Æblegløgg med alkohol

Denne gløgg er uden alkohol. Men du kan sagtens lave æblegløgg med alkohol. Erstat evt. halvdelen af æblemosten med hvidvin og tilsæt en smule hvid rom.

Æblegløgg

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy