Vegetarisk fiskefilet

af Stinna

Vegetarisk fiskefilet kaldes også for fredsfisk – og er sprøde fileter lavet af panerede pastinakker. Det lyder måske en anelse specielt, men det smager så godt! 

Opskrift på vegetarisk fiskefilet

Fredsfisk er en slags vegetarisk fiskefilet, hvor fisken er skiftet ud med bagte pastinakker. Pastinakkerne vendes i en krydret æggeblanding og derefter i rasp, hvorefter de steges på panden. Det er utrolig nemt og herhjemme var familien meget begejstrede.

Disse vegetariske fiskefileter ligner egentlig fiskefilet ganske godt, men smagen er selvfølgelig en anden. De er sprøde uden på og har en skøn smag. Det er vigtigt at pastinakkerne bages næsten møre i ovnen, for at de får den bedste konsistens.

Gå gerne efter de store pastinakker. Så er det nemmest at skære store, flotte ‘fileter’. 

Vegetarisk fiskefilet

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, frokost
Køkken: Påske, Vegetarisk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 500 g pastinak cirka 450 g renset vægt

Panering

  • 100 g kikærtemel
  • 1 stk. æg
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber
  • Fin rasp eller pankorasp
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver af cirka 1/2 cm.
  • Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i cirka 15 minutter. De skal bages uden olie.
  • Imens laves paneringen.
  • Rør ingredienserne sammen i en skål. Smag gerne til med salt.
  • Lad pastinakkerne køle af.
  • Kom olie på en stegepande.
  • Vend pastinakkerne i paneringen (lad dem dryppe en smule af). Vend dem derefter grundigt i rasp og kom dem på stegepanden.
  • Lad dem stege til de er godt gyldne på begge sider.
  • Serveres med rugbrød og eventuelt remoulade til.
  • Velbekomme.

Notes

Jeg synes de er bedst forholdsvis nylavede.

Tips

Du kan sagtens udskifte krydderierne i denne opskrift. Men jeg er særligt glad for soyasauce og røget paprika i vegetariske retter, for at give en god smag og umami. Jeg har brugt fint rasp, da det var lige det jeg kunne finde i supermarkedet. Men du kan sagtens bruge pankorasp. Faktisk tror jeg, at det vil gøre dem endnu bedre. Jeg har valgt at lave mine fredsfisk med æg, da jeg synes det fungerer virkelig godt i panering. Men jeg har set flere steder, at andre undlader æg.

Server dem på rugbrød med fx remoulade til. 

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.