3,1K
Spinattærte med grov bund. Jeg har fået sommerferie! Jeg har holdt en pause herinde fra, på grund af travlhed fra praktik, to eksaminer og nogle meget lange dage. Men nu hvor jeg har fået sommerferie, så kribler det i mine fingre for at lave lækker mad og opskrifter igen. Jeg har derfor skrevet en laaang seddel med idéer til, hvad jeg kan finde på her i ferien. Hvis I har nogle gode og sjove bud, så byd endelig ind.
Selvom jeg har haft travlt i min praktik, så har jeg jo alligevel fået lavet noget mad til mine madpakker. Denne tærte er en af de opskrifter, som jeg fik leget lidt med. Idéen til bunden kommer fra de søde piger fra Twin food.
Tærten består af en grov bund og mætter derfor rigtig godt.
Spinattærte med grov bund
Antal: 4 personer
Ingredienser
Bund
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1,5 dl havregryn
- 2 stk. æg
- 1 tsk. salt
Fyld
- 150 g hytteost
- 4 stk. æg
- 100 g spinat frisk eller frossen
- 1 håndfuld ost jeg brugte pecorino og mozzarella
- 1 stk. porre
- salt og peber
Sådan gør du
- Blend havregryn til mel.
- Kom hørfrø, solsikkekerner, æg og salt i og blend dette til en nogenlunde ensartet masse.
- Dejen kommes i en tærteform med bagepapir i. Den er lidt svær at smøre ud, så den kan evt. sættes på køl inden.
- Nu laves fyldet. Snit porre fint og hak spinaten.
- Bland alle ingredienserne og dette ovenpå tærtedejen.
- Bages ved 160g i 1 time.
- Smager allerbedst dagen efter, når den er kold.
- Velbekomme!
11 Kommentarer
Den ser lækker ud, den vil jeg prøve en af dagene, Tak for inspiration :)
Tak skal du have :-)
Namme nam den skal laves på mandag til manden og jeg, :)
Du har altid en masse lækre opskrifter :)
Tak for din søde kommentar :-)
[…] med mine æg. Grøntsagsmuffins, omelet eller tærte? For nogle dage siden lagde søde Stinna en grov spinattærte op på sin blog, og jeg har simpelthen ikke kunnet få den ud af hovedet, så valget var rimeligt […]
Dejligt med en opskrift på noget, som med fordel kan spises dagen efter !
Velbekomme :-) Dejligt at du kan bruge opskriften.
Alternativ….
Hej
Lækker tærte, jeg laver bunden uden at blende ingredienserne. Blander dem bare og fordeler det i tærtefadet.
Jeg synes det bliver rigtig godt, – prøv selv
Mh Filip
Hej, det må jeg prøve næste gang – tak for tip :-)
Bruger du varmluft eller almindelig?
Almindelig :-)