Spidskålsvafler er en slags vafler lavet af grøntsager, som smager virkelig godt og er perfekte til aftensmad. Hvis du også gerne vil spise flere grøntsager, er denne opskrift en oplagt mulighed. Vaflerne består nemlig hovedsageligt at spidskål og er derfor en genial måde, at få sneget flere grøntsager ind i sin kost.
Vafler med spidskål
Herhjemme blev spidskålsvaflerne spist med dressing, syltede rødløg og grønt til. Du kan dog også bruge vaflerne som brød i en slags madpandekage (lidt ala tacos) eller som brød i en panini.
Spidskålsvafler
Ingredienser
- 300 g spidskål (rå)
- 2 stk. æg
- 4 spsk. hvedemel
- 1 dl mælk (fx letmælk)
- salt og peber
- 50 g revet ost (fx revet mozzarellaost)
- olie til bagning
Sådan gør du
- Start med at snitte spidskål helt fint. Brug gerne en foodprocessor eller mandolinjern. Jo finere, desto bedre.
- Bland snittet spidskål med resten af ingredienserne. Rør det godt rundt.
- Opvarm vaffeljernet og smør pladerne med olie.
- Bag hver vaffel til de er gyldne – cirka 3-5 minutter.
- Servers med dressing, syltede rødløg, avocado og salat. Velbekomme.
Grøntsagsvafler
Vaflerne er lavet med spidskål, men jeg er helt sikker på, at du også kan bruge andre typer kål i denne opskrift. Ellers vil jeg også anbefale mine spinatvafler – nemme grønne madvafler.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Rigtig god “vaffelagtig” smag, selvom der ikke er sukker og lignende i.
Jeg vil prøve at finthakke spidskålen og se om de også kan bruges til teenagere :)
Mvh Anja
Hvor dejligt at opskriften kunne bruges :-)