Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Spidskålsvafler

af Stinna

Spidskålsvafler er en slags vafler lavet af grøntsager, som smager virkelig godt og er perfekte til aftensmad. Hvis du også gerne vil spise flere grøntsager, er denne opskrift en oplagt mulighed. Vaflerne består nemlig hovedsageligt at spidskål og er derfor en genial måde, at få sneget flere grøntsager ind i sin kost.

Vafler med spidskål

Herhjemme blev spidskålsvaflerne spist med dressing, syltede rødløg og grønt til. Du kan dog også bruge vaflerne som brød i en slags madpandekage (lidt ala tacos) eller som brød i en panini.

Spidskålsvafler

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 300 g spidskål (rå)
  • 2 stk. æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk (fx letmælk)
  • salt og peber
  • 50 g revet ost (fx revet mozzarellaost)
  • olie til bagning

Sådan gør du

  • Start med at snitte spidskål helt fint. Brug gerne en foodprocessor eller mandolinjern. Jo finere, desto bedre.
  • Bland snittet spidskål med resten af ingredienserne. Rør det godt rundt.
  • Opvarm vaffeljernet og smør pladerne med olie.
  • Bag hver vaffel til de er gyldne – cirka 3-5 minutter.
  • Servers med dressing, syltede rødløg, avocado og salat. Velbekomme.

Grøntsagsvafler

Vaflerne er lavet med spidskål, men jeg er helt sikker på, at du også kan bruge andre typer kål i denne opskrift. Ellers vil jeg også anbefale mine spinatvafler – nemme grønne madvafler.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy