Grøntsags tikka masala er en skøn indisk gryderet, hvor den lækre sauce består af grøntsager.
Opskrift på vegetarisk grøntsags tikka masala
Herhjemme elsker vi indiske retter og vegetarisk tikka masala er ingen undtagelse. Normalt laver jeg gerne mine indiske retter med enten fløde eller kokosmælk, men jeg ved, at flere af jer efterspørger opskrifter uden dette. Derfor har jeg udviklet denne skønne indiske vegetarret med en sauce bestående af bagte grøntsager, som bages i ovnen og derefter blendes. Saucen tilføres kikærter og gryderetten serveres med ris, creme fraiche, koriander og gerne naanbrød.
Grøntsags tikka masala
Ingredienser
Bagte grøntsager
- 550 g butternut squash rå
- 400 g frisk tomat
- 1 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. spidskommen
- 1 tsk. hvidløgs pulver
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. koriander
- 2 spsk. soyasauce
- 1 spsk. olivenolie
Efter bagning
- 3 dl vand
- 3 spsk. skyr
- salt og peber
- 2 dåser kikærter
Servering
- Ris
- Creme fraiche
- Naanbrød
- Koriander
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær grøntsagerne groft og kom dem i et ildfast fad. Hæld olie, krydderier og soyasauce over.
- Bages midt i ovnen, til græskar er mørt. Vend gerne i det er par gange undervejs. Bagetiden er cirka 30-40 minutter.
- Når grøntsagerne er møre, kommes de i en blender. Tilføj salt, skyr og vand. Blend det til en cremet sauce. Hæld det derefter i en gryde og tilsæt kikærter.
- Kog det op og server gryderetten med ris, creme fraiche, naanbrød og koriander.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.