Pastasalat med peberfrugtcreme, fetaost, rødløg og pinjekerer. Virkelig lækker opskrift på en lidt anderledes pastasalat, hvor pasta er vendt i en smagfuld creme lavet af bagte peberfrugter.
Opskrift på peberfrugtcreme
Peberfrugtcremen i denne opskrift er lavet af bagte peberfrugter, som er blendes sammen med mayonnaise, basilikum, olie og krydderier. Det er ganske nemt at lave og smager virkelig godt. Så mangler du en opskrift på en anderledes pastasalat til sommerens grill, så er denne pastasalat et godt bud.
Opskriften rækker til 2-3 portioner, alt efter hvad du serverer til. Pastasalaten kan sagtens laves nogle timer før den serveres.
Pastasalat med peberfrugtcreme
Ingredienser
- 200 g fuldkornspasta, ukogt
- 4 stk. store tomater
- 1 stk. rødløg
- 60 g salatost eller fetaost
- 30 g pinjekerner
Peberfrugtcreme
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. neutral flødeost (kan udskiftes med fed creme fraiche)
- 1 tsk. paprika
- salt og peber
- 1 drys chili, tørret
Sådan gør du
Peberfrugtcreme
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Halvver peberfrugterne og fjern kernerne. Placer peberfrugterne i et ildfast fad. Bag peberfrugterne i ovnen til skrællen er en smule mørk og lad dem herefter køle af.
- Fjern det mørkeste af skrællen på peberfrugterne.
- Blend peberfrugter med de øvrige ingredienser – gerne i en minihakker eller foodprocessor. Smag peberfrugtcremen til med salt.
Pastasalat
- Kog pasta i letsaltet vand. Lad det derefter køle af (eller overhæld det med koldt vand).
- Skær rødløg i tynde skiver og skær tomat i små tern.
- Bland pasta, rødløg og tomater med peberfrugtcremen.
- Top salaten med fetaost, pinjekerner og lidt basilikum. Velbekomme.
Opskrift på pastasalat
Mangler du opskrifter på pastasalater til madpakken eller sommerens grill? Så kan jeg også anbefale pastasalat med pesto og kikærter og pastasalat med soltørrede tomater og feta.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.