Vietnamesisk iskaffe er en sød form for iskaffe lavet med kondenseret mælk. Kondenseret mælk giver en virkelig skøn smag – og så tager iskaffen næsten ingen tid at lave.
Vietnamesisk iskaffe
Under mine rejser til Vietnam har jeg drukket utallige glas med den vietnamesiske iskaffe. Faktisk var dét det allerførste ord, min veninde og jeg lærte på vietnamesisk under vores praktikophold i Vietnam. Den skønne iskaffe er med kondenseret mælk, isterninger og stærk kaffe. Jeg har dog i min version kommet en smule mælk i og skåret en smule ned på den kondenserede mælk. Så er den lige, som jeg kan lide den.
Vietnamesisk iskaffe
Ingredienser
- 2 dl stærk kaffe eller espressoshot
- 2-3 spsk. kondenseret mælk
- isterninger
- 1 dl sødmælk
Sådan gør du
- Kog 2 dl stærk kaffe (eller lav et stærkt espressoshot). Lad det køle en smule af.
- Kom kondenseret mælk i et glas. Hæld isterninger i. Hæld derefter kaffe og derefter sødmælk i. Rør rundt og drik med det samme.
Kondenseret mælk
Kondenseret mælk er lavet af mælk og sukker. Kondenseret mælk købes på dåse og kan fås i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke får brugt det hele, så kan jeg anbefale at bruge resten til disse lækre kokostoppe med kondenseret mælk.
Iskaffe
Jeg er helt vild med iskaffe og drikker virkelig mange glas i løbet af sommeren. Prøv også gerne min helt klassiske iskaffe, dalgona iskaffe – eller denne veganske iskaffe med havremælk.
Følger du med på Instagram? Her deler jeg endnu flere madbilleder.