Vietnamesisk iskaffe

af Stinna

Vietnamesisk iskaffe er en sød form for iskaffe lavet med kondenseret mælk. Kondenseret mælk giver en virkelig skøn smag – og så tager iskaffen næsten ingen tid at lave.

Vietnamesisk iskaffe

Under mine rejser til Vietnam har jeg drukket utallige glas med den vietnamesiske iskaffe. Faktisk var dét det allerførste ord, min veninde og jeg lærte på vietnamesisk under vores praktikophold i Vietnam. Den skønne iskaffe er med kondenseret mælk, isterninger og stærk kaffe. Jeg har dog i min version kommet en smule mælk i og skåret en smule ned på den kondenserede mælk. Så er den lige, som jeg kan lide den.

Vietnamesisk iskaffe

Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Ret: Drikke
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl stærk kaffe eller espressoshot
  • 2-3 spsk. kondenseret mælk
  • isterninger
  • 1 dl sødmælk

Sådan gør du

  • Kog 2 dl stærk kaffe (eller lav et stærkt espressoshot). Lad det køle en smule af.
  • Kom kondenseret mælk i et glas. Hæld isterninger i. Hæld derefter kaffe og derefter sødmælk i. Rør rundt og drik med det samme.

Kondenseret mælk

Kondenseret mælk er lavet af mælk og sukker. Kondenseret mælk købes på dåse og kan fås i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke får brugt det hele, så kan jeg anbefale at bruge resten til disse lækre kokostoppe med kondenseret mælk.

Iskaffe

Jeg er helt vild med iskaffe og drikker virkelig mange glas i løbet af sommeren. Prøv også gerne min helt klassiske iskaffe, dalgona iskaffe – eller denne veganske iskaffe med havremælk.

Følger du med på Instagram? Her deler jeg endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy