
Ingefærshot med citron og honning – nemt og skønt ingefærshot. Min opskrift på ingefærshots er lavet med ingefær, citron og honning der koges sammen i en gryde. Det hele sies og sættes på køl – så er der nemme shots med ingefær.
Ingefærshot med citron og honning
Jeg er ret vild med smagen af ingefær og bruger det generelt meget herhjemme. Hvis du også er vild med smagen af ingefær og citron, så er du sikkert også vild med et stærkt ingefærshot. Herhjemme bruger vi både ingefær i smoothies, i ingefær-citron the og en del i madlavningen. Og så i denne opskrift på shots.
Sådan laver du ingefærshots
I denne opskrift har jeg kogt alle ingredienserne i en gryde og derefter siet dem. Det er nemt og smager skønt. Mit shot må gerne være stærkt. Men prøv dig frem med mængden af ingefær. Hvis det er blevet så stærkt, så tilsætter du blot lidt mere vand.
Ingefærshot med citron og honning
Ingredienser
- 4 dl koldt vand
- 50 g frisk ingefær
- 2 stk. citroner
- 2 spsk. honning
Sådan gør du
- Kom vandet i en gryde og få det i kog.
- Vask ingefær grundigt (jeg skræller det ikke, hvis jeg køber en økologisk variant). Skær det i tynde skiver og tilsæt det til gryden. Lad det koge i 15 minutter.
- Når ingefær er kogt, tilsættes citronsaft og honning. Rør det godt rundt. Si blandingen og kom det i køleskabet.
- Nyd ingefærshottet koldt.
Men hvad gør ingefærshots så godt for?
Mange bruger ingefærshots mod øm hals – men der er ikke beviser for at ingefærshots virker mod forkølelse og øm hals. Alligevel synes jeg nu det giver en skøn følelse at drikke et stærkt ingefærshot, som kradser lidt i halsen. Hvis du er gravid, anbefales det ikke at drikke ingefærshots. Læs mere om det lige her.
Hvis du vil prøve en variant, hvor ingefær ikke bliver kogt, så prøv denne variant: Ingefærshot uden brug af juicer.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
16 Kommentarer
Tak for opskrifter – det smager rigtig godt, men der er slet ikke nok til en flaske, nærmere en halv :)
Tusind tak :-) Jeg skriver lige det med mængderne.
Tak for den gode opskrift. Mine tre sønner og jeg er blevet helt afhængige af den.
Ej hvor dejligt, mange tak :-)
Hej Stinna! Dit link til ingefær med gurkemeje virker ikke. Mange hilsner fra din bedste ven, Villads
Hej, tak :-) det er fordi at jeg har slettet opskriften. Jeg sletter lige linket.
Hvad kan man bruge de ingefær rester, som har været i gryden, til?
Det har jeg desværre ikke prøvet at bruge til noget :-)
Citron bør ikke koges med, da vitaminet C ikke tåler kogning. Jeg putter det i under nedkølingen (80gr) og der er rigtig meget vitamin i skindet. Lidt chilli/peberkorn i er også godt.
Tak for tip :-) Jeg har også en opskrift herinde, hvor alle ingredienserne er rå.
Jeg har lavet den på slum men rigtig god opskrift har også tilsat lidt tørret chilli det giver lige lidt extra
Tusind tak, det lyder også lækkert med chili i.
Kan anbefales at sylte den kogte ingefær,det er IK så ringe enda.
Det må jeg prøve, tak for tip :-)
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
Cirka 3-6 dage vil jeg gætte på :-)