Ingefærshot med citron og honning

af Stinna
Ingefærshot med citron og honning

Ingefærshot med citron og honning – nemt og skønt ingefærshot. Min opskrift på ingefærshots er lavet med ingefær, citron og honning der koges sammen i en gryde. Det hele sies og sættes på køl – så er der nemme shots med ingefær.

Ingefærshot med citron og honning

Jeg er ret vild med smagen af ingefær og bruger det generelt meget herhjemme. Hvis du også er vild med smagen af ingefær og citron, så er du sikkert også vild med et stærkt ingefærshot. Herhjemme bruger vi både ingefær i smoothies, i ingefær-citron the og en del i madlavningen. Og så i denne opskrift på shots.

Sådan laver du ingefærshots

I denne opskrift har jeg kogt alle ingredienserne i en gryde og derefter siet dem. Det er nemt og smager skønt. Mit shot må gerne være stærkt. Men prøv dig frem med mængden af ingefær. Hvis det er blevet så stærkt, så tilsætter du blot lidt mere vand.

Ingefærshot med citron og honning

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Ret: Drink
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 flaske
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 stk. citroner
  • 2 spsk. honning

Sådan gør du

  • Kom vandet i en gryde og få det i kog.
  • Vask ingefær grundigt (jeg skræller det ikke, hvis jeg køber en økologisk variant). Skær det i tynde skiver og tilsæt det til gryden. Lad det koge i 15 minutter.
  • Når ingefær er kogt, tilsættes citronsaft og honning. Rør det godt rundt. Si blandingen og kom det i køleskabet.
  • Nyd ingefærshottet koldt.

Men hvad gør ingefærshots så godt for?

Mange bruger ingefærshots mod øm hals – men der er ikke beviser for at ingefærshots virker mod forkølelse og øm hals. Alligevel synes jeg nu det giver en skøn følelse at drikke et stærkt ingefærshot, som kradser lidt i halsen. Hvis du er gravid, anbefales det ikke at drikke ingefærshots. Læs mere om det lige her.

Hvis du vil prøve en variant, hvor ingefær ikke bliver kogt, så prøv denne variant: Ingefærshot uden brug af juicer.

Ingefærshot med citron og honning

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

12 Kommentarer

Rikke Gade Olesen 25. januar 2021 - 14:49

5 stars
Tak for opskrifter – det smager rigtig godt, men der er slet ikke nok til en flaske, nærmere en halv :)

Reply
Stinna 25. januar 2021 - 20:12

Tusind tak :-) Jeg skriver lige det med mængderne.

Reply
Lisbeth Bay 2. marts 2021 - 09:23

5 stars
Tak for den gode opskrift. Mine tre sønner og jeg er blevet helt afhængige af den.

Reply
Stinna 2. marts 2021 - 11:15

Ej hvor dejligt, mange tak :-)

Reply
Villads Claes 4. marts 2021 - 10:14

Hej Stinna! Dit link til ingefær med gurkemeje virker ikke. Mange hilsner fra din bedste ven, Villads

Reply
Stinna 4. marts 2021 - 18:02

Hej, tak :-) det er fordi at jeg har slettet opskriften. Jeg sletter lige linket.

Reply
Bettina 8. marts 2021 - 20:15

Hvad kan man bruge de ingefær rester, som har været i gryden, til?

Reply
Stinna 9. marts 2021 - 07:28

Det har jeg desværre ikke prøvet at bruge til noget :-)

Reply
Pernille Nergaard 19. juli 2021 - 18:16

Citron bør ikke koges med, da vitaminet C ikke tåler kogning. Jeg putter det i under nedkølingen (80gr) og der er rigtig meget vitamin i skindet. Lidt chilli/peberkorn i er også godt.

Stinna 21. juli 2021 - 08:01

Tak for tip :-) Jeg har også en opskrift herinde, hvor alle ingredienserne er rå.

allan rasmussen 12. april 2021 - 17:36

Kan anbefales at sylte den kogte ingefær,det er IK så ringe enda.

Reply
Stinna 12. april 2021 - 17:38

Det må jeg prøve, tak for tip :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy