Ingefærshot med citron og honning – nemt og skønt ingefærshot. Min opskrift på ingefærshots er lavet med ingefær, citron og honning der koges sammen i en gryde. Det hele sies og sættes på køl – så er der nemme shots med ingefær.
Ingefærshot med citron og honning
Jeg er ret vild med smagen af ingefær og bruger det generelt meget herhjemme. Hvis du også er vild med smagen af ingefær og citron, så er du sikkert også vild med et stærkt ingefærshot. Herhjemme bruger vi både ingefær i smoothies, i ingefær-citron the og en del i madlavningen. Og så i denne opskrift på shots.
Sådan laver du ingefærshots
I denne opskrift har jeg kogt alle ingredienserne i en gryde og derefter siet dem. Det er nemt og smager skønt. Mit shot må gerne være stærkt. Men prøv dig frem med mængden af ingefær. Hvis det er blevet så stærkt, så tilsætter du blot lidt mere vand.
Ingefærshot med citron og honning
Ingredienser
- 4 dl koldt vand
- 50 g frisk ingefær
- 2 stk. citroner
- 2 spsk. honning
Sådan gør du
- Kom vandet i en gryde og få det i kog.
- Vask ingefær grundigt (jeg skræller det ikke, hvis jeg køber en økologisk variant). Skær det i tynde skiver og tilsæt det til gryden. Lad det koge i 15 minutter.
- Når ingefær er kogt, tilsættes citronsaft og honning. Rør det godt rundt. Si blandingen og kom det i køleskabet.
- Nyd ingefærshottet koldt.
Men hvad gør ingefærshots så godt for?
Mange bruger ingefærshots mod øm hals – men der er ikke beviser for at ingefærshots virker mod forkølelse og øm hals. Alligevel synes jeg nu det giver en skøn følelse at drikke et stærkt ingefærshot, som kradser lidt i halsen. Hvis du er gravid, anbefales det ikke at drikke ingefærshots. Læs mere om det lige her.
Hvis du vil prøve en variant, hvor ingefær ikke bliver kogt, så prøv denne variant: Ingefærshot uden brug af juicer.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
65 Kommentarer
Tak for opskrifter – det smager rigtig godt, men der er slet ikke nok til en flaske, nærmere en halv :)
Tusind tak :-) Jeg skriver lige det med mængderne.
Ingefær bør sies fra, FØR der tilsættes honning og citron
Hej, det kan du sagtens :-)
Men hvis nu man gerne vil ha’ det til at stå og ‘trække’ (en opfordring jeg har fået) – så skal det vel osse være inden citron og honning?
Det tænker jeg – har dog ikke forsøgt :-)
Tak for den gode opskrift. Mine tre sønner og jeg er blevet helt afhængige af den.
Ej hvor dejligt, mange tak :-)
Hej Stinna
Er ved at tilberede en omgang.
Jeg vil vente med at tilfører honning til den er håndvarm.
Da honningens gode egenskaber reduceres ved varme.
Gift med en biavler.
Bidronningen
Hej, tak for din kommentar :-)
Ja det har du helt ret i. Det får jeg lige skrevet i opskriften. :-)
Hej Stinna! Dit link til ingefær med gurkemeje virker ikke. Mange hilsner fra din bedste ven, Villads
Hej, tak :-) det er fordi at jeg har slettet opskriften. Jeg sletter lige linket.
Hvad kan man bruge de ingefær rester, som har været i gryden, til?
Det har jeg desværre ikke prøvet at bruge til noget :-)
Citron bør ikke koges med, da vitaminet C ikke tåler kogning. Jeg putter det i under nedkølingen (80gr) og der er rigtig meget vitamin i skindet. Lidt chilli/peberkorn i er også godt.
Tak for tip :-) Jeg har også en opskrift herinde, hvor alle ingredienserne er rå.
Jeg har lavet den på slum men rigtig god opskrift har også tilsat lidt tørret chilli det giver lige lidt extra
Tusind tak, det lyder også lækkert med chili i.
Hej
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
Cirka 5 dage vil jeg tro :-)
Kan anbefales at sylte den kogte ingefær,det er IK så ringe enda.
Det må jeg prøve, tak for tip :-)
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
Cirka 3-6 dage vil jeg gætte på :-)
Rigtig dejlig opskrift. Dog bruger jeg een citron og 1-2 lime.
Vi har haft det godt 2 uger i køleskab…mindre flasker så alt ikke åbnes med det samme.
Tak – det må jeg prøve :-)
Jeg tilsætter desuden i kogevandet 2 fed hvidløg i skiver (eller efter smag)
Tak, det må jeg prøve :-)
Tak for opskrift.hvor meget drikker I ad gangen. Virker stærkt.☺️
Velbekomme. Jeg drikker bare det der svarer til et lille shot :-) Hvis det er for stærkt, kan du blande det op i lidt æblejuice.
Når honning kommer over 40c så forsvinder alle de gode egenskaber – lad din drik køle ned til under 40c før du tilsætter din honning
Tak for det :-)
Super go opskrift jeg tilføjer dog hyldeblomsts saft da smagen godt kan være lidt stærk for mig
Tusind tak – og lækkert med hyldeblomst :-)
Normal tager jeg et stort henkogningsglas (ca. 4 liter) og smider 2-300g fint snittet ingefær samt 3-4 store citroner skåret i tynder skiver ned i glasset – hælder kogende vand over til glasset er næsten fuldt – lader det køle ned til under 40c og tilsætter så et stor spiseske honning – rører rundt til det er opløst – man kan altid justere smagen med mere citronsaft/honning – smid det hele på køl og lad det trække natten over
Tak for tip. Det lyder også som en god fremgangsmåde :-)
Som cancerpatient med utallige kemobehandlinger på bagen kan jeg VARMT anbefale ingefær shot som et naturligt kvalmestillende middel. Derudover er ingefærshot også en god naturlig måde at bidrage til sund fordøjelse.
Tak for tip :-)
Den bedste shot ever ❤️ jeg tilføjer hvidløg det smager super dejligt
Kan man bruge rest ingefæren til noget
Ej hvor dejligt, tak!
Jeg ved at nogle bruger det til bagning, men jeg har endnu ikke selv forsøgt :-)
Super opskrift :-)
Tusind tak :-)
Jeg er virkelig blevet fan af denne opskrift så den laver jeg hele tiden.. Tilføjer lidt cayennepeber for at give den lidt spark, det kan anbefales.
BonusInfo: Siden jeg er begyndt at tage dette morgenshot har jeg faktisk ikke været syg, så det er helt sikkert noget jeg vil holde fast i.
Et lille tip jeg har fået – og testet – hvis man lige varmer citronerne i ca 1 min i microovnen så får man mere saft ud af dem end hvis de er kolde..
Hvor er det bare dejligt. Måske jeg også selv skal lave det igen snart :-)
Tak for tilbagemeldingen :-)
PS lidt frisk øko gurkemeje er også superlækkert i!!
Super nem og lækker opskrift! Herhjemme er det en mirakelkur .
Hvor dejligt, tak! :-)
Skal jeg først drikke dagen efter først?
Kan jeg drikke den når den bliver koldt?
Hej, du kan sagtens drikke det når det er afkølet :-)
Her lige et lille input til dem der spørger til affaldet efter at have lavet ingefærshots.
Jeg smider resterne op i min blænder og så blænder jeg det til det har en passende konsistens, dog skal lidt af saften bruges ellers bliver det meget tørt, og vupti, så har jeg verdens bedste marmelade
Hvor fint – tak for tip!
hej
tænker når man koger på 4 dl vand så fordamper noget af vandet, skal man tilsætte mere vand fra start? mvh lisbeth
Du kan sagtens tilføje lidt mere vand :-)
Smager rigtig dejligt. Og opskriften er enkel, og ikke så dyr at købe ind til. Jeg har lavet lidt extra så det passer med en halv liters færdig ingefærshot. Jeg vil prøve med delvis limesaft næste gang, da jeg fornemmer at det smager godt med ingefær.
Tak for det :-) Det lyder også lækkert med lime.
Smager godt med vodka.. så får man både styrken fra vodkaen og fra ingefæren… JA TAK :D
Det har jeg endnu ikke prøvet :-)
Uh den opskrift må jeg pøve :D
Hvor dejligt! :-)
lækker opskrift, jeg har efterfølgende byttet citron ud med hindbær, det er mega lækkert, selv min søn på 3 år drikker det. :-)
laver både din og med hindbær meget tit.
Hvor hyder det skønt med hindbær. Det må jeg prøve :-)
Dejlig og frisk opskrift ;)
Dejligt, tak! :-)
Hej, kan man fryse ned hvis man laver en stor portion?
Hej, det har jeg ikke forsøgt. Men det tror jeg da sagtens – måske som isterninger?