Ingefærshot med citron og honning

af Stinna
Ingefærshot med citron og honning

Ingefærshot med citron og honning – nemt og skønt ingefærshot. Min opskrift på ingefærshots er lavet med ingefær, citron og honning der koges sammen i en gryde. Det hele sies og sættes på køl – så er der nemme shots med ingefær.

Ingefærshot med citron og honning

Jeg er ret vild med smagen af ingefær og bruger det generelt meget herhjemme. Hvis du også er vild med smagen af ingefær og citron, så er du sikkert også vild med et stærkt ingefærshot. Herhjemme bruger vi både ingefær i smoothies, i ingefær-citron the og en del i madlavningen. Og så i denne opskrift på shots.

Sådan laver du ingefærshots

I denne opskrift har jeg kogt alle ingredienserne i en gryde og derefter siet dem. Det er nemt og smager skønt. Mit shot må gerne være stærkt. Men prøv dig frem med mængden af ingefær. Hvis det er blevet så stærkt, så tilsætter du blot lidt mere vand.

Ingefærshot med citron og honning

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Drink
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 flaske
Forfatter: Stinna
4.66 fra 26 stemmer

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 stk. citroner
  • 2 spsk. honning

Sådan gør du

  • Kom vandet i en gryde og få det i kog.
  • Vask ingefær grundigt (jeg skræller det ikke, hvis jeg køber en økologisk variant). Skær det i tynde skiver og tilsæt det til gryden. Lad det koge i 15 minutter.
  • Når ingefær er kogt, tilsættes citronsaft og honning. Rør det godt rundt. Si blandingen og kom det i køleskabet.
  • Nyd ingefærshottet koldt.

Men hvad gør ingefærshots så godt for?

Mange bruger ingefærshots mod øm hals – men der er ikke beviser for at ingefærshots virker mod forkølelse og øm hals. Alligevel synes jeg nu det giver en skøn følelse at drikke et stærkt ingefærshot, som kradser lidt i halsen. Hvis du er gravid, anbefales det ikke at drikke ingefærshots. Læs mere om det lige her.

Hvis du vil prøve en variant, hvor ingefær ikke bliver kogt, så prøv denne variant: Ingefærshot uden brug af juicer.

Ingefærshot med citron og honning

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

65 Kommentarer

Rikke Gade Olesen 25. januar 2021 - 14:49

5 stars
Tak for opskrifter – det smager rigtig godt, men der er slet ikke nok til en flaske, nærmere en halv :)

Reply
Stinna 25. januar 2021 - 20:12

Tusind tak :-) Jeg skriver lige det med mængderne.

Reply
Jack 2. april 2024 - 16:47

Ingefær bør sies fra, FØR der tilsættes honning og citron

Reply
Stinna 3. april 2024 - 11:57

Hej, det kan du sagtens :-)

Reply
Verner 18. august 2024 - 12:25

5 stars
Men hvis nu man gerne vil ha’ det til at stå og ‘trække’ (en opfordring jeg har fået) – så skal det vel osse være inden citron og honning?

Reply
Stinna 19. august 2024 - 11:39

Det tænker jeg – har dog ikke forsøgt :-)

Reply
Lisbeth Bay 2. marts 2021 - 09:23

5 stars
Tak for den gode opskrift. Mine tre sønner og jeg er blevet helt afhængige af den.

Reply
Stinna 2. marts 2021 - 11:15

Ej hvor dejligt, mange tak :-)

Reply
Britta 9. oktober 2023 - 15:51

Hej Stinna
Er ved at tilberede en omgang.
Jeg vil vente med at tilfører honning til den er håndvarm.
Da honningens gode egenskaber reduceres ved varme.
Gift med en biavler.
Bidronningen

Reply
Stinna 14. oktober 2023 - 12:41

Hej, tak for din kommentar :-)
Ja det har du helt ret i. Det får jeg lige skrevet i opskriften. :-)

Reply
Villads Claes 4. marts 2021 - 10:14

Hej Stinna! Dit link til ingefær med gurkemeje virker ikke. Mange hilsner fra din bedste ven, Villads

Reply
Stinna 4. marts 2021 - 18:02

Hej, tak :-) det er fordi at jeg har slettet opskriften. Jeg sletter lige linket.

Reply
Bettina 8. marts 2021 - 20:15

Hvad kan man bruge de ingefær rester, som har været i gryden, til?

Reply
Stinna 9. marts 2021 - 07:28

Det har jeg desværre ikke prøvet at bruge til noget :-)

Reply
Pernille Nergaard 19. juli 2021 - 18:16

Citron bør ikke koges med, da vitaminet C ikke tåler kogning. Jeg putter det i under nedkølingen (80gr) og der er rigtig meget vitamin i skindet. Lidt chilli/peberkorn i er også godt.

Stinna 21. juli 2021 - 08:01

Tak for tip :-) Jeg har også en opskrift herinde, hvor alle ingredienserne er rå.

Niels 31. marts 2022 - 10:10

5 stars
Jeg har lavet den på slum men rigtig god opskrift har også tilsat lidt tørret chilli det giver lige lidt extra

Reply
Stinna 1. april 2022 - 08:30

Tusind tak, det lyder også lækkert med chili i.

Thomas 17. maj 2023 - 06:37

Hej
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 29. maj 2023 - 09:11

Cirka 5 dage vil jeg tro :-)

Reply
allan rasmussen 12. april 2021 - 17:36

Kan anbefales at sylte den kogte ingefær,det er IK så ringe enda.

Reply
Stinna 12. april 2021 - 17:38

Det må jeg prøve, tak for tip :-)

Reply
Mette 2. november 2021 - 10:04

Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 3. november 2021 - 17:29

Cirka 3-6 dage vil jeg gætte på :-)

Reply
Susanne 7. marts 2023 - 08:40

Rigtig dejlig opskrift. Dog bruger jeg een citron og 1-2 lime.
Vi har haft det godt 2 uger i køleskab…mindre flasker så alt ikke åbnes med det samme.

Reply
Stinna 8. marts 2023 - 15:26

Tak – det må jeg prøve :-)

Reply
Birgit Davidsen 6. oktober 2022 - 14:05

5 stars
Jeg tilsætter desuden i kogevandet 2 fed hvidløg i skiver (eller efter smag)

Reply
Stinna 8. oktober 2022 - 07:50

Tak, det må jeg prøve :-)

Reply
Bente Davidsen 18. oktober 2022 - 19:42

Tak for opskrift.hvor meget drikker I ad gangen. Virker stærkt.☺️

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:34

Velbekomme. Jeg drikker bare det der svarer til et lille shot :-) Hvis det er for stærkt, kan du blande det op i lidt æblejuice.

Reply
Kim Kaos 22. december 2022 - 12:07

Når honning kommer over 40c så forsvinder alle de gode egenskaber – lad din drik køle ned til under 40c før du tilsætter din honning

Reply
Stinna 22. december 2022 - 20:36

Tak for det :-)

Reply
Camilla 29. marts 2024 - 21:01

5 stars
Super go opskrift jeg tilføjer dog hyldeblomsts saft da smagen godt kan være lidt stærk for mig

Reply
Stinna 30. marts 2024 - 15:30

Tusind tak – og lækkert med hyldeblomst :-)

Reply
Kim Kaos 22. december 2022 - 12:13

Normal tager jeg et stort henkogningsglas (ca. 4 liter) og smider 2-300g fint snittet ingefær samt 3-4 store citroner skåret i tynder skiver ned i glasset – hælder kogende vand over til glasset er næsten fuldt – lader det køle ned til under 40c og tilsætter så et stor spiseske honning – rører rundt til det er opløst – man kan altid justere smagen med mere citronsaft/honning – smid det hele på køl og lad det trække natten over

Reply
Stinna 22. december 2022 - 20:36

Tak for tip. Det lyder også som en god fremgangsmåde :-)

Reply
Betina Lindgaard Martin 1. april 2023 - 10:26

5 stars
Som cancerpatient med utallige kemobehandlinger på bagen kan jeg VARMT anbefale ingefær shot som et naturligt kvalmestillende middel. Derudover er ingefærshot også en god naturlig måde at bidrage til sund fordøjelse.

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:38

Tak for tip :-)

Reply
Rikke Mærsk 14. juni 2023 - 17:48

5 stars
Den bedste shot ever ❤️ jeg tilføjer hvidløg det smager super dejligt
Kan man bruge rest ingefæren til noget

Reply
Stinna 16. juni 2023 - 12:13

Ej hvor dejligt, tak!
Jeg ved at nogle bruger det til bagning, men jeg har endnu ikke selv forsøgt :-)

Reply
Jette 17. oktober 2023 - 10:07

5 stars
Super opskrift :-)

Reply
Stinna 19. oktober 2023 - 10:56

Tusind tak :-)

Reply
Helle 24. oktober 2023 - 17:35

5 stars
Jeg er virkelig blevet fan af denne opskrift så den laver jeg hele tiden.. Tilføjer lidt cayennepeber for at give den lidt spark, det kan anbefales.
BonusInfo: Siden jeg er begyndt at tage dette morgenshot har jeg faktisk ikke været syg, så det er helt sikkert noget jeg vil holde fast i.

Et lille tip jeg har fået – og testet – hvis man lige varmer citronerne i ca 1 min i microovnen så får man mere saft ud af dem end hvis de er kolde..

Reply
Stinna 25. oktober 2023 - 07:21

Hvor er det bare dejligt. Måske jeg også selv skal lave det igen snart :-)

Tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Helle 24. oktober 2023 - 17:37

PS lidt frisk øko gurkemeje er også superlækkert i!!

Reply
Ena B. Thomsen 14. november 2023 - 13:51

5 stars
Super nem og lækker opskrift! Herhjemme er det en mirakelkur .

Reply
Stinna 15. november 2023 - 14:10

Hvor dejligt, tak! :-)

Reply
Johanne Dahl 15. november 2023 - 12:28

Skal jeg først drikke dagen efter først?
Kan jeg drikke den når den bliver koldt?

Reply
Stinna 15. november 2023 - 13:43

Hej, du kan sagtens drikke det når det er afkølet :-)

Reply
Lars 15. januar 2024 - 17:08

Her lige et lille input til dem der spørger til affaldet efter at have lavet ingefærshots.

Jeg smider resterne op i min blænder og så blænder jeg det til det har en passende konsistens, dog skal lidt af saften bruges ellers bliver det meget tørt, og vupti, så har jeg verdens bedste marmelade

Reply
Stinna 16. januar 2024 - 14:45

Hvor fint – tak for tip!

Reply
lisbeth kühle 18. januar 2024 - 18:54

hej

tænker når man koger på 4 dl vand så fordamper noget af vandet, skal man tilsætte mere vand fra start? mvh lisbeth

Reply
Stinna 22. januar 2024 - 14:08

Du kan sagtens tilføje lidt mere vand :-)

Reply
Søren Vedel 22. januar 2024 - 16:58

Smager rigtig dejligt. Og opskriften er enkel, og ikke så dyr at købe ind til. Jeg har lavet lidt extra så det passer med en halv liters færdig ingefærshot. Jeg vil prøve med delvis limesaft næste gang, da jeg fornemmer at det smager godt med ingefær.

Reply
Stinna 22. januar 2024 - 18:25

Tak for det :-) Det lyder også lækkert med lime.

Reply
Mads 5. februar 2024 - 16:34

5 stars
Smager godt med vodka.. så får man både styrken fra vodkaen og fra ingefæren… JA TAK :D

Reply
Stinna 7. februar 2024 - 12:20

Det har jeg endnu ikke prøvet :-)

Reply
Nanna 6. februar 2024 - 10:45

Uh den opskrift må jeg pøve :D

Reply
Stinna 7. februar 2024 - 12:20

Hvor dejligt! :-)

Reply
Christina Hansen 8. marts 2024 - 10:22

5 stars
lækker opskrift, jeg har efterfølgende byttet citron ud med hindbær, det er mega lækkert, selv min søn på 3 år drikker det. :-)
laver både din og med hindbær meget tit.

Reply
Stinna 8. marts 2024 - 15:07

Hvor hyder det skønt med hindbær. Det må jeg prøve :-)

Reply
Anna 9. juni 2024 - 16:18

5 stars
Dejlig og frisk opskrift ;)

Reply
Stinna 12. juni 2024 - 11:39

Dejligt, tak! :-)

Reply
Karen 28. juli 2024 - 09:32

Hej, kan man fryse ned hvis man laver en stor portion?

Reply
Stinna 28. juli 2024 - 10:36

Hej, det har jeg ikke forsøgt. Men det tror jeg da sagtens – måske som isterninger?

Reply
4.66 from 26 votes (12 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.