Rødbedetzatziki er en nem og lækker tzatziki, hvor agurk er skiftet ud med groftrevet rødbede. Det giver en skøn smag og den fineste farve.
Opskrift på rødbedetzatziki
Denne opskrift på tzatziki med rødbede er virkelig nem at lave. Rødbede skal blot skrælles og rives groft, inden den blandes med de øvrige ingredienser. Lad gerne din tzatziki trække en times tid inden servering – så har den fået endnu mere smag. Denne tzatziki med rødbede kan du bruge til alle de retter, hvor du ellers ville servere en traditionel tzatziki.
Rødbedetzatziki
Ingredienser
- 100 g rødbede
- 2 dl græsk yoghurt (gerne 10%)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
- olivenolie
- bredbladet persille
Sådan gør du
- Skræl rødbeden og riv den groft på et rivejern.
- Bland rødbede, græsk yoghurt, finthakket hvidløg, salt og peber sammen. Smag til med salt.
- Kom rødbedetzatziki i en skål. Hæld olivenolie over og drys med bredbladet persille.
- Velbekomme.
Tilbehør til tzatziki
Denne tzatziki er det perfekte tilbehør til sommerens grill. Men ellers kan du også bruge den til græsk kartoffelsalat og græske vegetarfrikadeller.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.