Pico de gallo er en mexicansk salsa fyldt med smag. Salsaen er lavet af tomater, rødløg, koriander og gerne lidt chili. Pico de gallo serveres især til tacos og andre mexicanske retter.
Opskrift på pico de gallo
Pico de gallo er det perfekte tilbehør til mexicanske retter. Salsaen er nemlig både frisk og fyld med smag, så på den måde fungerer salsaen også som smagsgiver.
I en klassisk pico de gallo er der tilsat friske koriander, som giver en virkelig god smag. Men hvis du rynker på næsen af koriander, så prøv at bytte det ud med bredbladet persille. Ikke helt det samme, men det giver stadig en skøn smag.
Pico de gallo
Ingredienser
- 200 g cherrytomater, hakket
- 1 stk. rødløg, finthakket
- 2 spsk. olivenolie
- 3-4 spsk. limesaft
- 1 tsk. groft salt
- 1 håndfuld friske koriander (eller bredbladet persille), finthakket
- 1 tsk. sukker
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Lad gerne salsaen trække 30 minutter inden servering, så den får mest smag. Smag til med salt og sukker.
TomatsaIsa
I denne opskrift har jeg brugt cherrytomater. Du kan også bruge helt almindelige tomater. Sørg for at finde nogle røde tomater med smag i, selvom det kan være lidt svært her i vinteren. Server gerne denne tomatsalsa sammen med hjemmelavede tortillachips.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.