922
Muhammara er en skøn mellemøstlig dip med valnødder og bagte peberfrugter. Dippen er ganske nem at lave og smager virkelig godt.
Opskrift på muhammara
Muhammara er en mellemøstlig peberfrugtdip med valnødder og lækre smage. Dippen laves med peberfrugter, som enten bages i ovnen eller grilles. Det giver en dyb og skøn smag, som sammen med de øvrige ingredienser giver en skøn dip. Brug dippen i sandwiches eller som dyppelse til mellemøstlige retter – lidt på samme måde, som du ville bruge en hummus.
Muhammara
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 200 g rød peberfrugt
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. sirup
- 1 dl valnødder
- 1 tsk. spidskommen
- salt
- 2 spsk. citronsaft
- Evt. et drys tørret chili
Sådan gør du
Bagte peberfrugter
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær peberfrugt i halve og fjern kernerne. Kom de halverede peberfrugter på en bageplade.
- Bages i cirka 10 minutter, hvorefter ovnen stilles til grill. Bages 10 minutter mere. Lad peberfrugterne køle helt af, hvorefter skrallen fjernes.
Muhammara
- Kom alle ingredienserne (inkl. peberfrugter) i en foodprocessor.
- Blend det hele sammen til ønsket konsistens. Smag til med salt.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.