806
Mellemøstlig hvidløgsdressing med mynte, granatæblekerner og ristede bønner. Denne dressing (eller dip) smager utrolig godt og vil samtidigt pynte på ethvert bord.
Opskrift på mellemøstlig hvidløgsdressing
Herhjemme elsker vi hvidløgsdressing og denne udgave er ingen undtagelse. Den nemme dressing er lavet med græsk yoghurt, frisk mynte, citronskal og hvidløg. Dressingen er toppet med ristede Ingrid ærter, granatæblekerner og frisk mynte. Hvis du ikke kan skaffe Ingrid ærter, kan du sagtens bruge almindelige kogte kikærter.
Mellemøstlig hvidløgsdressing
Antal: 1 portion
Ingredienser
Dressing
- 200 g græsk yoghurt
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. finthakket mynte
- Salt og peber
Ristede Ingrid ærter eller kikærter
- 100 g kogte Ingrid ærter eller kikærter
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. brun farin
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. soyasauce
- Salt
Topping
- 1/2 stk. granatæble, kernerne
- Frisk mynte
Sådan gør du
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt.
Ristede Ingrid ærter eller kikærter
- Kom olie på en pande.
- Tilsæt alle ingredienserne og lad det stege i cirka 10 minutter under omrøring. Smag til med salt. Lad det herefter køle af.
Servering
- Kom hvidløgsdressingen i en skål. Top med de ristede Ingrid ærter, granatæblekerner og frisk mynte. Serveres straks – velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.