Mellemøstlig hvidløgsdressing

af Stinna

Mellemøstlig hvidløgsdressing med mynte, granatæblekerner og ristede bønner. Denne dressing (eller dip) smager utrolig godt og vil samtidigt pynte på ethvert bord.

Mellemøstlig hvidløgsdressing

Opskrift på mellemøstlig hvidløgsdressing

Herhjemme elsker vi hvidløgsdressing og denne udgave er ingen undtagelse. Den nemme dressing er lavet med græsk yoghurt, frisk mynte, citronskal og hvidløg. Dressingen er toppet med ristede Ingrid ærter, granatæblekerner og frisk mynte. Hvis du ikke kan skaffe Ingrid ærter, kan du sagtens bruge almindelige kogte kikærter.

Mellemøstlig hvidløgsdressing

Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portion
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Dressing

  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 1 spsk. finthakket mynte
  • Salt og peber

Ristede Ingrid ærter eller kikærter

  • 100 g kogte Ingrid ærter eller kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. soyasauce
  • Salt

Topping

  • 1/2 stk. granatæble, kernerne
  • Frisk mynte

Sådan gør du

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt.

Ristede Ingrid ærter eller kikærter

  • Kom olie på en pande.
  • Tilsæt alle ingredienserne og lad det stege i cirka 10 minutter under omrøring. Smag til med salt. Lad det herefter køle af.

Servering

  • Kom hvidløgsdressingen i en skål. Top med de ristede Ingrid ærter, granatæblekerner og frisk mynte. Serveres straks – velbekomme!

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.