Harissa

af Stinna

Harissa er en chilisauce – eller chilipasta, som kan bruges i mange forskellige retter. Herhjemme bruges den især i dressinger og sandwiches.

Opskrift på harissa

Denne hjemmelavede harissa er nem at lave og er fyldt med smag. Du kan sagtens købe en færdig Harissa, men den hjemmelavede er så god – så den vil jeg anbefale dig at prøve. I min variant har jeg brugt både peberfrugt og chili, hvilket giver en virkelig god smag. Du kan bruge chili af forskellig styrke – smag evt. lige på chilierne, inden de bruges. Så ved du hvor stærk din dip bliver.

Harissa

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 glas
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 stk. røde chilier
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tsk. koriander, stødt
  • 2 tsk. spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • saft af 1 citron
  • Salt
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over-og undervarme).
  • Skær peberfrugter og chili i halve og fjern kernerne og toppen. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Bages til de er blevet lidt mørke (der må gerne være lidt sorte pletter).
  • Når de stadig er lune kommes de i en frysepose – så er det nemmere at få skrællen af. Lad dem ligge i cirka 10 minutter og fjern det meste af skrællen med fingrene eller en gaffel.
  • Kom peberfrugter, chili og resten af ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Blend til det har en ensartet konsistens. Smag til med salt.
  • Kom chilipastaen i et skoldet glas og overhæld med olie, for at forlænge holdbarheden. Opbevares i køleskabet.

Noter

Tip: For mere smag kan du riste krydderierne på en tør pande, inden de bruges til chilisaucen.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy