Fetadip med valnødder

af Stinna

Fetadip med valnødder, bredbladet persille og bagte peberfrugter. Skøn dip som passer perfekt som tilbehør til falafler eller som tilbehør til sommerens grillmad.

Opskrift på fetadip

Denne opskrift på fetadip med valnødder er inspireret af min opskrift på haydari, som også er en fetadip med bagte peberfrugter. I denne dip har jeg tilsat valnødder, som giver en skøn konsistens og smag til dippen. Dippen er nem at lave og kan sagtens laves dagen før servering. Opskriften rækker til én portion (den på billedet).

Fetadip med valnødder

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Mellemøstlig, Vegetarisk
Antal: 1 skål
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 250 g salatost
  • 50 g valnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 drys chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft

Pynt

  • 1 håndfuld grofthakkede valnødder
  • bredbladet persille
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Først skal peberfrugterne bages. Halvver peberfrugterne over og fjern kernerne. Kom dem på en bageplade og placer dem med skindsiden opad.
  • Peberfrugterne bages ved 200 grader, til de har fået mørke pletter (omkring 20 minutter i min ovn).
  • Lad herefter peberfrugterne køle helt af. Når peberfrugterne er kølet af, fjernes skindet og peberfrugterne kommes i blenderen sammen med de andre ingredienser. 
  • Blend fetadippen til den har ønsket konsistens. Pynt med grofthakkede valnødder, bredbladet persille og en smule olivenolie. Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Helle 1. august 2022 - 16:22

Virkelige lækre opskrifter. Nu skal jeg igang igen

Reply
Stinna 20. august 2022 - 08:58

Mange mange tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.