Dilddressing er en virkelig nem hjemmelavet dressing, som smager helt fantastisk. Dressingen er lavet med creme fraiche, dild, hvidløg, salt og peber. Så nemt og passer til mange forskellige retter.
Opskrift på dilddressing
Dilddressing kan bruges som dressing til mange forskellige retter. Oftest bruges dressingen til fisk og skaldyr, men herhjemme bruger vi den som dressing til salater, som dip til chips eller som smørelse i sandwiches og tortillas.
Dilddressing
Ingredienser
- 1 bundt frisk dild
- 200 g creme fraiche (gerne 9-18%)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. sirup eller sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak dild fint. Bland alle ingredienserne i en skål.
- Smag til med salt og peber.
Dilddressing med creme fraiche
Denne opskrift på dressing med dild er utrolig nem at lave og tager nærmest ingen tid at bikse sammen. Dild skal blot hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser. Du kan også prøve at tilsætte lidt citronsaft eller citronskal til dressingen – det smager også skønt.
Lav gerne dressingen nogle timer i forvejen, så den når at trække smag. Så er den allerbedst. Du kan sagtens undlade hvidløg i denne opskrift, men hvidløg og dild smager helt fantastisk sammen.
Hjemmelavet dilddressing
Men hvad kan du så bruge dilddressingen til? Herunder er mine bedste forslag:
- Spinatvafler. Fyld disse lækre spinatvafler med grønt og dilddressing. Det er skønt og forårsagtigt.
- Spinatblinis – serveres med syltede rødløg, dressing med dild og avocado.
- Filodejskurv – byt dildcremen ud med denne dressing. Det smager også skønt.
- Blomkålssalat med dild-dressing og edamamebønner – du kan vende enhver grøn salat i denne dressing. Passer særligt godt til foråret eller sommeren.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.