Chilipasta er en skøn smagsgiver i mange retter og kan også bruges som smørrelse til sandwiches og tacos. Chilipastaen er lavet med tomatpuré, chili, krydderier og olivenolie.
Opskrift på chilipasta
Chilipasta, eller måske chili tapenade, er en virkelig nem slags spread, der kan bruges i mange forskellige retter. Prøv fx at bruge det i Mexicanske pandekager med bønnefyld eller til Tacos med halloumi. I opskriften har jeg brugt tørrede chiliflager. Men hvis du har friske chilier, kan de sagtens bruges. Husk at smage til undervejs, så det ikke bliver alt for stærkt.
Chilipasta – fyldt med smag. Opskriften rækker til én lille portion.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid5 minuttermin
Ret: Dip og dressinger
Køkken: Vegetarisk
Servings: 1glas
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
3spsk.tomatpuré
3spsk.olivenpolie
godt med chili (frisk eller tørret)
1tsk.spidskommen
1tsk.paprika
1tsk.soyasauce
1tsk.æblecidereddike
1tsk.citronsaft
salt og peber
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne til chilipasta sammen i en skål. Hvis du bruger frisk chili, så hak den meget fint. Pastaen må gerne være lidt stærk. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Opbevares i en bøtte i køleskabet.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
Hej Stinna, jeg har 250 gram tørret chilli som jeg vil bruge til denne opskrift. Kan du ca fortælle hvor mange gange jeg skal gange denne opskrift op ? På forhånd tak. Bh Anne
2 Kommentarer
Hej Stinna, jeg har 250 gram tørret chilli som jeg vil bruge til denne opskrift. Kan du ca fortælle hvor mange gange jeg skal gange denne opskrift op ? På forhånd tak. Bh Anne
Hej, det ved jeg desværre ikke :-) Jeg tror det nemmeste er at prøve dig frem. Beklager!