Sunde cookies med havregryn og chokolade (uden æg)

af Stinna

sunde cookies

Da jeg forleden sad og så på, hvilke opskrifter I læser mest herinde, fandt jeg ud af at I er ret vilde med sunde cookies. Min gamle opskrift på sunde havregryns cookies var nemlig på jeres top 10 og jeg har derfor lavet en ny udgave af de sunde cookies – men denne gang i en vegansk udgave, altså uden æg.

De små sunde cookies er lavet af havregryn, kokosmel, chokokade og kanel. De er sødet med banan og ahornsirup og så er der kokosolie i. De er så nemme at lave og tager virkelig ingen tid lige at røre sammen – og så skal de faktisk bare i ovnen. De smager fantastisk med en kop kaffe til og jeg er spændt på at se, hvor længe jeg kan holde fingrene fra dem.Jeg tager snart på ferie og planlægger at lave en portion af disse, som jeg kan have med på togturen. Det er altid rart at have lidt at spise på sådan en tur og så sammen med en stor kop kaffe. Det er en lang tur fra Aarhus til Kastrup og derefter til Cuba, så jeg er sikker på at disse kan hjælpe på togturen!

sunde cookies

Sunde cookies med havregryn og chokolade

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegansk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. modne bananer
  • 2 spsk. ahornsirup / agavesirup
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 1,5 dl kokosmel det almindelige
  • 1 tsk. kanel
  • et drys salt
  • 60 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Blend banan, kokosolie, sirup, salt og kanel sammen i en blender eller minihakker.
  • Kom det i en skål.
  • Tilsæt havregryn, kokosmel, grofthakket mørk chokolade og rør det hele godt sammen.
  • Kom små kugler dej på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sørg for at presse dejen ud, så der formes små småkager. De flyder ikke ud, som sukkerholdige småkager gør.
  • Småkagerne bages ved 160 grader i ca. 20 minutter (ikke varmluft).
  • (hold øje med dem, ovne er forskellige).
  • Velbekomme.

sunde cookies sunde cookies sunde cookies sunde cookies sunde cookies

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
15 Kommentarer

15 Kommentarer

Christoffer 6. februar 2017 - 13:14

Jeg går ikke ud fra at man skal blende æg i og med der ikke er æg i opskriften :)

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:18

Hov en fejl – der skal ikke æg i :-) så bare undlad dem. Jeg er lige på Cuba, så kan ikke rette opskriften.

Reply
Ditte 6. februar 2017 - 16:18

Hvor mange æg? Måske jeg bare er blind, men kan ikke læse mig frem til det nogen steder…kun at æggene skal blendes med kokosolie mm;-)

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:18

Hov en fejl – der skal ikke æg i :-) så bare undlad dem. Jeg er lige på Cuba, så kan ikke rette opskriften.

Reply
Signe 20. februar 2018 - 19:29

Hej

Hvor længe vil du vurdere, disse kan holde sig?

Mvh Signe

Reply
Stinna 21. februar 2018 - 09:21

Hej,
jeg tænker omkring 5-7 dage i en lufttæt beholder, men jeg ved det desværre ikke :-)

Reply
Charlotte Andersen 16. marts 2018 - 11:08

Hej Stinna
Først og fremmest vil jeg lige rose dig og din blog. Jeg elsker at følge dig og afprøver jævnligt dine opskrifter.
Der er dog et men og det er at jeg er den gammeldagstype, der godt kan lide at printe mine yndlingsopskrifter ud.
Og her savner jeg virkelig en lidt mere printer venlig version, så der ikke kommer 9 sider ud, når jeg printer fx sunde cookies. Det ville være så fedt, hvis du tilføjede en printervenlig udgave.
Rigtig god weekend

Reply
Stinna 16. marts 2018 - 14:00

Hej Charlotte,
mange tak :-)
Nederst er der faktisk en ‘print’ knap. Her kan du trykke print og så fravælge fx billeder, ved at klikke på de billeder, du ikke vil printe.
Jeg håber at det kan bruges.

Reply
Paloma 18. november 2018 - 21:32

Hejsa,
Jeg ville bare skrive ind for at rose denne opskrift :-) Det var superlækkert, nemt at lave (opskriften var klar i spyttet!) sundt og mættende.
Mange tak :-)

Reply
Stinna 19. november 2018 - 08:58

Tusind tak for din besked :-) dejligt at du kunne bruge den.

Reply
Julie Birch weichenhain 26. november 2018 - 07:38

Hej Stinna,
Hvilken chokolade bruger du? Hvor mange % ?
Bare så det ikke blir for bittert tænker jeg☺️

Mvh Julie

Reply
Stinna 26. november 2018 - 10:50

Hej Julie, jeg bruger oftest en 70% eller 85%. Men jeg er også ret vild med meget mørk chokolade :)

Reply
Julie Birch Weichenhain 27. november 2018 - 15:10

Tak☺️
Hvis de er blevet lidt bløde,- er det mon så fordi de ikke har fået nok ??

Reply
Stinna 29. november 2018 - 14:44

Hej, de bliver ikke sådan helt knasende sprøde som almindelige cookies, da der ikke er en masse sukker i. Men giv dem evt. lidt længere, de skal gerne være lidt crunchy :-)

Reply
Sukkerfri bagedag - Rosetid 29. januar 2019 - 16:45

[…] Cookies […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy