1,8K
Små, babyvenlige gulerodsstænger eller gulerodshapsere. Mangler du en nem lille snack til din baby eller lille barn, så er denne opskrift måske noget for dig. Disse gulerodsstænger fungerer som en lille snack herhjemme. De er ikke et måltid i sig selv. Husk at der er forskel på, hvornår små børn er klar til at spise selv. Herhjemme er min dreng 8 måneder og kan godt spise denne snack.
De er bløde, smager skønt og er nemme for min søn selv at spise. De fungerer også glimrende med lidt smør på. De er lavet uden salt, mælkeprodukter og hårde ingredienser. Du kan med fordel bruge finvalsede havregryn, det vil jeg gøre en anden gang.
Babyvenlige gulerodsstænger
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 1 stk. gulerod (mellemstørrelse)
- 2 stk. æg
- 1 tsk. oregano, tørret
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn (grove eller fine)
- 2 spsk. olivenolie eller anden olie
- 2 spsk. vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Riv guleroden fint på et rivejern.
- Rør alle ingredienser sammen.
- Fordel dejen i en lille form beklædt med bagepapir. Min var cirka 10 x 15 cm. Dejen skal kun være cirka 1/2 cm tyk.
- Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter – hold øje med dem, der er forskel på ovne. De skal være færdigbagt – men ikke brune.
- Lad dem køle af og skær dem derefter i små stave.
- Opbevares i køleskabet eller fryses ned.