Tyrkisk madbrød

af Stinna

Tyrkisk madbrød med sesamfrø og nigellafrø. Dette tyrkiske brød er ganske nemt at lave og smager så skønt. Herhjemme spises det især til suppe.

Tyrkisk brød med nigellafrø

Hvis I har spist tyrkisk mad før, har I måske smagt disse lækre fladbrød med nigellafrø. Det smager så skønt og er ganske nemt at lave. Tricket ved det fine brød er, at have olie på hænderne når det formes. Du kan vælge at lave 1 stort brød eller 2 mindre brød.

Tyrkisk madbrød

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 dl vand, koldt
  • 25 g gær
  • 150 g skyr
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • koldt vand
  • 0,5 dl olie
  • 1 stk. æg, sammenpisket
  • nigellafrø og sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom vand i en skål og opløs gær heri. Tilsæt skyr, salt, sukker, æg og olie. Rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu hvedemel og ælt dejen godt. Jeg bruger min røremaskine. Dejen skal æltes, til den er blød og smidig. Den må endelig ikke være tør, så hold igen med mel. Kom lidt olie i en skål og kom dejen deri. Fordel lidt olie på dejen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Efter 30 minutter tændes ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom en smule mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud og ælt den kort med hænderne. Du kan nu vælge om du vil lave 2 små brød eller et stort. Jeg laver 1 brød og deler derfor ikke dejen.
  • Form dejen til en kugle og stram den gerne op, som når man bager boller. Placer dejkuglen på et stykke bagepapir og lad den hvile i 5 minutter.
  • Med hænderne skal du nu presse dejen forsigtigt ud, så den bliver fladere og rund. Kom vand på hænderne og tryk nu med fingrene hele vejen langs kanten, så du får en tydelig kant. Dette gøres også oven på brødet, så du danner det fine mønster. Sørg for at du har nok vand på hænderne.
  • Pensl brødet med sammenpisket æg blandet med olie. Drys med sesamfrø og nigellafrø.
  • Bages midt i ovnen i 25 minutter. Hold øje med brødet, der er forskel på ovne.
  • Spises lunt. Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy