Sundere no-bake snickerskage

af Stinna

sund-snickerskage

//repost

Det er fredag og herhjemme skal vi helt sikker have et eller andet lækkert at spise. Jeg overvejer om det skal være denne lækre no-bake snickerskage, som jeg bagte til min søsters fødselsdag sidste år.

Kagen er virkelig lækker, den er gluten-og mælkefri – og smager vanvittigt godt!

Sidste år til min søsters fødselsdag, ringede min søsters mand og spurgte, om jeg mon ville bage en kage, som de kunne have på morgenbordet. Selvfølgelig ville jeg det, da jeg jo elsker at bage kage.

Min niece spiser ikke mælkeprodukter og gluten, så derfor skulle jeg finde på en kage uden. Jeg valgte at lave en sundere snickers kage, som næsten er rå (pånær chokoladen på toppen og de ristede peanuts). Men den er ihvertfald no-bake.

★ NO-BAKE SNICKERS KAGE  ★

Bunden

200 g mandler

50 g salte ristede peanuts

150 g friske dadler

2 spsk vand

“Karamel”

16 friske dadler

2 spsk kokosolie

2 spsk kogende vand

Vanillekorn af 1 vanillestang

Topping

Én stor håndfuld salte ristede peanuts

150 g mørk chokolade (hvis du spiser laktosefrit, så hold øje med ingredienslisten!)

  1. Først laves bunden. Husk at fjerne sten fra dadlerne!
  2. Hak mandler og peanuts fint i en minihakker/food-processor.
  3. Blend herefter dadlerne og vandet sammen.
  4. Bland nu nødderne og dadlerne. Det skal være lidt klistret.
  5. Kom dette i en form beklædt med bagepapir (min var 20 x 15 ca) og sæt på frost.
  6. Nu skal karamellen laves.
  7. Blend de friske dadler, kokosolie, vanille og vand sammen til en tyk karamel. Se billede herunder.
  8. Smør karamellen over bunden.
  9. Sæt det igen på frost.
  10. Når det er blevet en smule stift, skal der peanuts og chokolade over.
  11. Drys karamellen med peanuts og hæld smeltet chokolade over. Lad det køle af (jeg satte mit på frost).
  12. Kagen opbevares på køl.

raw-snickerscake

Print Friendly, PDF & Email
19 Kommentarer

19 Kommentarer

Lærke 4. februar 2015 - 11:36

Mmmh ser SÅ LÆKKER ud!
Kunne du overveje at lave en sund “tag kage med til klassen kage”. Synes sunde kager ofte kræver rigtig store mængder nødder, dadler og lignende til en hel klasse til ca. 20 mennesker.
Har selv overvejet en bønnekage :)

Følger meget med i din blog og synes den er så god og inspirerende!

Reply
Stinna 4. februar 2015 - 11:50

Mange tak! :-)
Jeg vil da helt sikkert prøve at bage sådan en kage du snakker om. Er glutenfrit mel fx ok?
Ellers vil jeg anbefale min bønne-brownie, den er ikke så dyr at lave :-)
Tak fordi du læser med!

Reply
Lærke 4. februar 2015 - 13:07

Ja da, glutenfrit mel er helt fint :)

Reply
Kirstine 24. februar 2015 - 09:15

Ser spændende ud. Tak for du deler :-)
Min søn tåler ikke laktose og fruktose (næsten alt der er sukker og fruktose i). Så han tåler ikke dadler.
Ser ud som det er en af hovedindgridienserne. Kan den laves uden dadler?? (og generelt tørket frugt)?

Mvh. Kirstine

Reply
Stinna 24. februar 2015 - 19:18

Hej Kirstine.
Jeg tror det bliver svært at undvære de tørrede dadler.

Reply
Anne 23. marts 2015 - 21:27

Nøj hvor smager den godt. Har lavet den i dag til vores p-møde på jobbet i morgen, men måtte lige have en lille smagsprøve – nu er jeg i tvivl om der bliver noget at dele ud af i morgen aften

Reply
Stinna 24. marts 2015 - 13:04

Jeg håber der var lidt tilbage til p-mødet ;-) Dejligt at du kan lide opskriften!

Reply
Frida 15. april 2015 - 12:10

Hej! Vil så gerne bage den her kage til fredag, men har ikke nok mandler… tror du man kan bruge havregryn og hasselnødder istedet?

Reply
Stinna 15. april 2015 - 15:12

Jeg ved ikke med havregryn, men ihvertfald fint hasselnødder tænker jeg :-)

Reply
Frida 15. april 2015 - 18:45

Men skal nødderne blendes til mel? Eller kun hakkes fint? :)

Reply
Stinna 15. april 2015 - 20:39

Bare fint :-)

Reply
Frida 15. april 2015 - 15:51

Hej! Den her kage ser fantastisk ud!! Men jeg har ikke mandler :/ Tror du det kan gå md lidt hasselnødder og havregryn?

/Frida

Reply
Frida 15. april 2015 - 15:52

Haha troede ikke den første kommentar kom frem ;) Men tak!!

Reply
Cathrine 24. maj 2015 - 11:24

Hej Stinna.
Er det muligt at nedfryse kagen og så tage den op igen? Så man f.eks har den i fryseren i 2 uger eller sådan noget?
Mvh. Cathrine

Reply
Stinna 24. maj 2015 - 14:17

Hej Cathrine,
jeg har ikke forsøgt. Men det tror jeg sagtens, at du kan :-)

Reply
Bente 14. september 2015 - 11:17

Den kan sagtens fryses. Jeg bruger dog altid cashewnødder, men tænker ikke, at det gør den store forskel mht nedfrysning.

Reply
Stinna 14. september 2015 - 18:24

Skønt! Nej det tror jeg bestemt heller ikke :-)

Reply
Nikki 16. februar 2019 - 21:02

Okay så jeg har intet i huset ud over mandler peanutbutter og dadler og jeg er lækkersulten hvad gør man. Man kombinere sin opskrift på snickers kugler laver dem i kageform men tilføjer din dadelkaramel og så er man i himlen. Jeg erstattede de saltede peanuts med mandler men for søren det er dessert guld det her.

Reply
Stinna 17. februar 2019 - 12:08

Hej Nikki.Det lyder lækkert. Dejligt at du kunne bruge de ingredienser du lige havde. God søndag! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.