Sundere chokoladetærte – med nøddebund og friske bær

af Stinna

Skøn sundere chokoladetærte med nøddebund og cremet chokoladefyld. Da jeg i onsdags skulle drikke kaffe med min søde mor, synes jeg lige at vi skulle have noget lækkert til kaffen. Jeg har længe gerne ville lave en chokoladetærte og da jeg havde alle ingredienserne i mit køkken, så var det bare at komme igang.

Min mor var helt vild med kagen og har allerede spurgt, om jeg ikke vil bage en til hendes arbejde. Min mor er en ægte chokoladeelsker og jeg var lidt spændt på, hvad hun ville synes om denne lidt sundere variant – men den var virkelig godkendt og min kæreste endte med at smovse resten om aftenen. Jeg har pyntet kagen med sommerens friske bær, for at give den lidt tunge kage et frisk modspil. Men ellers kan frysetørrede hindbær og grofthakket chokolade også være lækkert derpå.
Den sundere chokoladekage er bagt i en 20cm springform. Hvis du har en større form, så skal du nok gange fyldet lidt op for at der er nok. Bunden er lavet af mandler, dadler og kokosolie og fyldet er med chokolade og kokosmælk. Kagen er derfor både glutenfri og vegansk, hvis det betyder noget for dig.

★ SUNDERE CHOKOLADETÆRTE (8 STYKKER) ★

bund:

200g mandler

12 dadler, bløde og uden sten

ét drys salt

2 spsk. kokosolie, fast form

 

chokolade-fyld:

1,5 dl fed kokosmælk (den fede del der ligger øverst, efter nogle timer på køl)

60g mørk chokolade

evt. 1-2 tsk. agavesirup

pynt: 

friske bær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Først skal bunden laves.
  3. Kom mandler i en minihakker, blender eller kaffekværn og mal det til groft mel. Kom mandelmelet i en skål.
  4. Mos dadler sammen med kokosolie. Det kan gøres i en kraftig minihakker, eller man kan gøre det med en gaffel mod et hårdt underlag.
  5. Kom dadlerne i mandelmelet og tilsæt salt. Bland det hele godt sammen med hænderne.
  6. Beklæd en springform med bagepapir og kom dejen heri. Dejen skal nu mases ud til kanterne og lidt op ad siderne, så man får en tærtebund.
  7. Bages i ovnen i 20 minutter ca.
  8. Imens laves fyldet ved at komme den fede del af en dåse kokosmælk i en gryde og tænde for middel varme.
  9. Tilsæt mørk chokolade og rør rundt. Det skal stå lidt tid, for at chokoladen og kokosmælken er godt blandet sammen. Smag til med lidt sirup.
  10. Når bunden er færdig tages den ud af ovnen og køler af. Når bunden er kold kommes fyldet på og kagen sættes på køl i en times tid, til chokoladecremen er stivnet.
  11. Pynt med friske bær og spises kold.
  12. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
15 Kommentarer

15 Kommentarer

Amanda 16. juli 2017 - 16:30

Smager fyldet af kokos, nu hvor det er lavet af kokosmælk? :)

Reply
Stinna 17. juli 2017 - 20:56

Det synes jeg ikke at det gør :-)

Reply
Pernille Rosenkilde 26. juli 2017 - 16:00

Hej Stinna.
Denne tærte ser simpelthen så lækker ud, og jeg skal bestemt prøve den.
Jeg har bare lige lidt spørgsmål:
1. Kokosolie i fast form ~ det betyder vel at den ikke må være smeltet/flydende? Hvad er grunden hertil?
2. Den fede del af kokosmælken ~ betyder det, at det KUN er den faste del, man bruger i denne kage? Og er der nok i en enkelt dåse så? (Og har du idéer til, hvad man kan bruge resten af kokosmælken til?)
Jeg GLÆDER mig til at bage og smage kagen!

Reply
Stinna 27. juli 2017 - 14:29

Hej Pernille :-) Mange tak!
Det var blot fordi at det fylder anerledes, når det er fast og ikke smeltet. Så for at bruge den samme mængde som jeg, er det fast :-)
Og jeps – det er kun den faste del af kokosmælken. Ved mig passer det med 1 dåse. Resten kommes i en gryderet/kikærtegryde eller smoothie :-)
Håber du fik svar på dine spørgsmål.

Reply
Pernille 27. juli 2017 - 19:38

Tusind tak for svar.
Nu er det vist bare om at finde en god anledning til kagen. Det er helt sikkert snart

Reply
Helle 29. august 2017 - 07:54

Hejsa.
Vil prøve din opskrift på tærten i weekenden.
Er bare lidt i tvivl om hvor stor en tærteform du har brugt?

Reply
Charlotte 3. september 2017 - 07:00

Hej Stinna, ved du om denne tærte kan laves i forvejen? Og i så fald om det påvirker sprødheds af bunden?

Reply
Sophie 6. juli 2018 - 18:59

Hej Stinna.

Ville lige prøve og lave denne lækre tærte idag. men kan du fortælle hvorfor min chokolade skiller? Har gjort præcis hvad der stod. Det fed at kokosmælken i en gryde derefter chokoladen. smeltet det, men begyndte at skille med det samme :(

Reply
Stinna 6. juli 2018 - 20:51

Øv. Det har jeg aldrig prøvet. Var det en helt almindelig kokosmælk du brugte? Måske det har været for varmt?

Reply
Mia 7. marts 2019 - 21:45

Hej Stinna
Kan den mon laves uden dadler?

Reply
Stinna 10. marts 2019 - 09:20

Hej Mia :-)
Det tror jeg desværre ikke. Da dadlerne er med til at binde det hele sammen.

Reply
Lilly Billesbølle 3. maj 2019 - 10:31

Hvilke bær kan man bruge i stedet for ribs og solbær?

Og hvis man ikke har et køleskab, hvad gør man så?

VH Lilly, 7 år

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 10:41

Kære Lilly. Du kan bruge hindbær, jordbær eller blåbær. Kagen kan desværre ikke laves uden et køleskab, da cremen skal stivne mens den står på køl. Mange hilsner, Stinna

Reply
Hanne Bakke 29. november 2019 - 18:39

Hej Stina.

hvilke størrelse bruger du af tærteform til din skønne “sundere tærte”
jeg har nemlig kun en alm. tærteform.

mvh Hanne

Reply
Stinna 29. november 2019 - 20:04

Hej :-) Det er en 20cm springform jeg har brugt.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.