Sund gulerodskage er den skønneste, sundere gulerodskage – som du sagtens kan spise til morgenmad. Den kan naturligvis spises på alle tidspunkter, men herhjemme er den særligt et hit til morgenmad eller eftermiddagsmad.

Opskrift på sund gulerodskage
Herunder finder I opskriften på en gulerodskage, som sagtens kan spises til morgenmad – eller måske den kan kaldes for en slags sund gulerodskage. Denne gulerodskage er nemlig sødet med dadler og er fyldt med gode, mættende ingredienser. Den indeholder nok ikke færre kalorier end en traditionel gulerodskage. Men ønsker du en mættende og god snack, så vil jeg anbefale denne. Den er i hvert fald et hit herhjemme!
Prøv også gerne min opskrift på sund banankage uden sukker og mel.
Sund gulerodskage
Redskaber
- 1 form (20 x 20 cm) (reklamelink)
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 100 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1/4 tsk. salt
- 12 stk. dadler, bløde og uden sten
- 2 spsk. kokosolie, målt i fast form
- 4 stk. æg
- 200 g gulerødder, groftrevne
- 1 stk. appelsin, skal og saft fra denne
Topping
- Skyr med vaniljesmag
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
- Kom først alle tørre ingredienser i en foodprocessor. Blend det sammen til nødderne er finthakkede.
- Tilføj de øvrige ingredienser (pånær gulerødder) og blend det sammen til en ensartet konsistens.
- Vend gulerødderne i.
- Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
- Bages midt i ovnen i cirka 30 minutter. Prik i den, den skal virke fugtig, men der skal ikke hænge noget ved.
- Lad den køle helt af og server med vaniljeskyr til.
Notes

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
1 Kommentar
[…] Prøv også gerne min opskrift på sund gulerodskage. […]