Stenalderbrød – sundt brød uden mel

af Stinna

Stenalderbrød

Stenalderbrød – lækkert brød bagt uden mel og med en masse kerner. Det er længe siden, at jeg sidst har bagt dette skønne stenalderbrød. Faktisk postede jeg en opskrift, da jeg startede bloggen for to år siden. Nu trængte opskriften til en fornyelse, især i form af nye billeder.

Stenalderbrød

Dette brød er lavet af nødder, kerner, æg og olie. Det er nemt at lave og smager virkelig fantastisk med en skive ost på. Jeg bagte det forleden, da min mor og kusine kom forbi til brunch. Det er nok det nemmeste brød man kan bage, da alle ingredienserne bare røres hurtigt sammen og ikke skal hæve. Næste gang vil jeg tilsætte en smule mørk chokolade og tranebær, for at få en sødere version. Prøv også at toppe stenalderbrødet med hjemmelavet hummus eller guacamole

Dette brød var ret kendt for et par år siden, hvor det både blev kaldt stenalderbrød, paleobrød, nøddebrød og kernebrød. Jeg synes dog det fortjener et re-post, da det virkelig er et lækkert stykke brød. Opskriften på stenalderbrød får I her:

Udskriv
5 fra 1 stemme

Stenalderbrød - sundt brød uden mel

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 brød
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g mandler
  • 100 g valnødder
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 5 stk. æg
  • 1 dl olie jeg brugte ½dl olie og ½ dl vand..
  • 1-2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Kom alle nødder og kerner i en skål.
  • Hæld æg, olie og salt i og rør det hele godt rundt.
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir - eller en silikoneform.
  • Bages 1 time ved 160g.
  • Skæres når det er helt koldt, ellers kan det smuldre lidt.
  • Smager skønt med et stykke ost på.
  • Velbekomme!

paleobrødStenalderbrødStenalderbrød

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

10 Kommentarer

10 Kommentarer

Cecilie 25. april 2018 - 16:58

Hej, der er nogen der siger at fedtstofferne i kernerne bliver harske hvis de knuses/skæres i inden bagning. Jeg havde dog forestillet mig at jeg kunne lave min egen mel af knuse kerner og frø da jeg pga sygdom ikke tåler nogle former for mel. Hvad ville konsekvensen af at lave mel ud af kerner og frø være?

Reply
Stinna 29. april 2018 - 08:40

Hej Cecilie,
det har jeg også hørt, men jeg ved desværre ikke helt hvordan det fungerer – så jeg er ikke den rette at spørge :-)

Reply
Sanne Deleuran 6. december 2018 - 10:40

Hej Stinna :)
Kan det fryses ned?

Reply
Stinna 7. december 2018 - 17:54

Det har jeg ikke selv forsøgt desværre. Men det tror jeg nu godt at det kan.

Reply
Jannie 1. november 2020 - 20:36

5 stars
Hælder man bare hele kerner, mandler og nødder i uden at gøre noget ved dem? Tænker om de lige skal knækkes, knuses eller noget inden?

Reply
Stinna 1. november 2020 - 21:15

Hej :-) Ja de skal ikke hakkes eller noget.

Reply
Morten Toft 2. december 2020 - 10:48

Hej jeg har prøvet din opskrift, smager fantastisk, jeg tilsætter en smule pizza topping så smuldre det næsten ikke når man skærer

Reply
Stinna 2. december 2020 - 13:52

Tusind tak skal du have :-)

Reply
Tina Maria Lundgren Rasmussen 23. januar 2021 - 14:29

Hej

Kan jeg ikke bruge andre nødder end valnødder? Kan ikke tåle disse nødder

Reply
Stinna 24. januar 2021 - 08:34

Hej – jeg tror sagtens ud kan bytte valnødder ud med andre nødder :-) Jeg har dog ikke prøvet.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy