Skyrboller

af Stinna

Skyrboller lavet af skyr, æg, havregryn og bagepulver. Bollerne er bagt uden hvedemel og er et godt alternativ til almindelige boller. De smager skønt og herhjemme spiser vi dem gerne til morgenmad.

Opskrift på skyrboller

Jeg har tidligere delt en opskrift på proteinboller med hytteost. Disse minder om i smag og konsistens, men er i stedet for hytteost lavet med skyr. De mætter godt og er derfor også gode til madpakken.

Skyrboller

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
4 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 250 g havregryn (finvalsede)
  • 300 g skyr neutral
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt

Drys

  • sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 8-9 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø.
  • Bages midt i ovnen 15-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
  • Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.

Boller med skyr

Disse boller er ikke luftige som traditionelle boller, men de smager skønt og mætter godt. De hæver ikke meget i ovnen, så det er ikke store og luftige boller. Herhjemme spiser vi dem særligt til morgenmad eller frokost. De er svampede, bløde og har en fin smag af havregryn. Bollerne er glutenfri – men husk at købe glutenfri havregryn, hvis du er allergisk.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

8 Kommentarer

Pia 27. november 2022 - 08:51

Virkelig gode

Reply
Stinna 30. november 2022 - 14:11

Tusind tak :-)

Reply
Cecilie Petersen 13. december 2022 - 15:06

Hvor mange kalorier er der i pr stk? de er kanon gode, jeg bager dem hele tiden❤️

Reply
Stinna 17. december 2022 - 19:05

Tak skal du have. Jeg tæller ikke kalorier i mine opskrifter, så det ved jeg desværre ikke :-)

Reply
Lena 30. juli 2023 - 14:02

Har lige prøvet disse for 1. gang, og de så virkelig fine ud da jeg tog dem ud af ovnen, men så faldt de total sammen… skulle de mon have haft lidt længere tid i ovnen?

Reply
Stinna 1. august 2023 - 18:15

Hej. Øv, det har jeg aldrig prøvet. Jeg ville forsøge med et par minutter længere i ovnen :-)

Reply
Rikke 14. april 2024 - 07:43

4 stars
Virkelig nemme og smager skønt. Jeg kom to teske HUSK I, hvilket gjorde dem mere luftige og de kunne hæve.

Reply
Stinna 15. april 2024 - 15:36

Tak, det må jeg prøve :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.