Rugbrødslagkage med solbær

af Stinna

Rugbrødslagkage er en slags lagkage, hvor en rest rugbrød er blandet i dejen. Det giver en skøn smag og er en perfekt måde, at trylle tørt rugbrød om til noget lækkert. Mellem lagkagebundene er der flødeskum og solbærmarmelade.

rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage med solbær

Rugbrødslagkage er sønderjysk og kaldes også for en brødtort. Lagkagebundene er en slags nøddemarengs, hvori der er rørt en rest rugbrød. Det giver en dyb smag og så er det en god undskyldning, for at få brugt en rest kedelig rugbrød. Lagkagen toppes med flødeskum og grofthakket mørk chokolade. Kagen er allerbedst, hvis du laver den nogle timer før den skal spises – så når den at trække lidt og på den måde, hænger bundene bedre sammen med fyldet.

Rugbrødslagkage med solbær og flødeskum

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Bagværk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Redskaber

  • 20cm springform med bagepapir

Ingredienser

Bunde:

  • 5 stk. æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 5 stk. æggehvider
  • 150 g rugbrød (helst uden for mange kerner)
  • 100 g mandler
  • 3 spsk. kakao
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 drys salt

Fyld:

  • 0,5 L piskefløde
  • 200 g solbærmarmelade
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  • Start med æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Brug gerne en håndmixer.
  • I en andne skål piskes æggehvider luftige.
  • Riv rugbrød på den grove side af et rivejern og bland det med kartoffelmel, bagepulver, kakao og et lille drys salt.
  • Blend mandler og tilsæt til skålen med rugbrød.
  • Vend dette sammmen med æggemassen.
  • Vend til sidst med æggehviderne – det skal vendes forsigtigt rundt, så luften bevares i æggehviderne.
  • Beklæd en springform på cirka 20 cm med bagepapir. Fordel dejen deri.
  • Bundene bages midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Prik i dem med en gaffel – der skal ikke hænge noget ved, men bundene må heller ikke blive helt tørre.
  • Lad bundene køle helt af og del dem derefter med en skarp kniv, så du får 2 lagkagebunde. Gør dette helt forsigtigt, da de ellers kan knække.

Fyld

  • Pisk piskefløden stiv.
  • Smør den første bund med solbærmarmelade og flødeskum.
  • Kom den sidste bund på og top med solbærmarmelade og flødeskum.
  • Pyntes med grofthakket chokolade.
  • Lad kagen stå i køleskabet et par timer inden servering. Serveres kold.

Kager med flødeskum

Hvis du leder efter andre lækre kager med flødeskum, så kan jeg også anbefale denne festlige pandekagekage med friske bær og hindbærfløde. Eller denne brownie med bærflødeskum på.

rugbrødslagkage

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.