Rødbedepandekager er tynde madpandekager, hvor jeg har tilsat kogt rødbede til dejen. Det giver den fineste farve og er en genial måde, at få brugt grøntsagsskuffens sidste rødbeder.
Madpandekager med rødbede
Disse madpandekager har fået den fineste farve, da der i dejen er blendet kogt rødbede i. Det smager ikke af meget, men giver den smukkeste rødbedefarve. Brug pandekagerne til fyld – eller kom lidt sukker i dejen og brug dem som søde pandekager.
Start med at skrælle rødbeden og skær den i mindre tern. Kog den i en gryde (uden salt), til den er mør. Det tager cirka 30-40 minutter.
Når rødbeden er kogt, overhældes den med koldt vand.
Kom alle ingredienserne i en blender og blend, til du har en ensartet pandekagedej. Hvis du ikke har en blender, kan du bruge en minihakker – det er dog ikke sikkert, at den kan blende rødbeden helt fint.
Kom olie på en pande. Steg pandekagerne på begge sider.