Rødbedepandekager

af Stinna

Rødbedepandekager er tynde madpandekager, hvor jeg har tilsat kogt rødbede til dejen. Det giver den fineste farve og er en genial måde, at få brugt grøntsagsskuffens sidste rødbeder.

Madpandekager med rødbede

Disse madpandekager har fået den fineste farve, da der i dejen er blendet kogt rødbede i. Det smager ikke af meget, men giver den smukkeste rødbedefarve. Brug pandekagerne til fyld – eller kom lidt sukker i dejen og brug dem som søde pandekager.

Rødbedepandekager

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Kogetid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 100 g rødbede, rå
  • 2 stk. æg
  • 2 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at skrælle rødbeden og skær den i mindre tern. Kog den i en gryde (uden salt), til den er mør. Det tager cirka 30-40 minutter.
  • Når rødbeden er kogt, overhældes den med koldt vand.
  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend, til du har en ensartet pandekagedej. Hvis du ikke har en blender, kan du bruge en minihakker – det er dog ikke sikkert, at den kan blende rødbeden helt fint.
  • Kom olie på en pande. Steg pandekagerne på begge sider.

Opskrifter med rødbede

Hvis du leder efter andre opskrifter med rødbede, så vil jeg anbefale dig disse: Rødbedeboller – grove boller med rødbede og Rødbedejuice.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy