Proteinboller med hytteost

af Stinna

Proteinboller med hytteost er en slags melfri bolle, som er virkelig nem at lave. Bollerne er lavet af hytteost, æg og havregryn som blendes og formes til boller.

proteinboller

Proteinboller

Proteinboller er måske et lidt specielt navn til disse boller, men da de er lavet primært af hytteost og æg, tænker jeg navnet er ganske ok. Opskriften herunder rækker til 10-11 små boller.

Proteinboller

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid18 minutter
Hviletid10 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
3.94 fra 15 stemmer

Ingredienser

  • 250 g havregryn (jeg bruger finvalsede)
  • 300 g hytteost (gerne med 4% fedtindhold)
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt

Drys

  • solsikkekerner

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 10-11 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
  • Bages midt i ovnen 18-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
  • Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.

Bollerne hæver ikke særlig meget når de først er i ovnen. Det er derfor vigtigt at lade dejen trække inden de formes, for at havregrynene kan suge noget væske. Dejen skal gerne være klistret, men ikke flydende (se billedet længere nede). Der kan være forskel på hytteost og størrelse på æg. Så hvis din dej er for klistret, så tilsæt gerne lidt ekstra havregryn.

Boller med hytteost

Bollerne med hytteost smager skønt og er et fint alternativ til boller. Bollerne er svampede og bløde, selvom de er uden mel og bagt uden gær. De skal derfor ikke hæve. Selvom jeg elsker mine hjemmebagte grovboller, så er I flere der af og til efterspørger boller uden mel. Ellers kan jeg også anbefale mine broccoliboller eller kerneboller uden mel – med kanel og tranebær.

Glutenfri boller

Bollerne her kan sagtens laves i en glutenfri version, hvor du skifter havregryn ud med glutenfri havregryn. Opskriften på bollerne er inspireret af flere forskellige opskrifter på nettet (blandt andet mummum) og jeg har læst, at bollerne også kan laves med skyr. Det har jeg dog ikke forsøgt endnu.

proteinboller
proteinboller
boller med hytteost
proteinboller

Følg også gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

28 Kommentarer

Hanne Mathiasen 7. juli 2022 - 11:41

Hej Stinna. Hvor mange kalorier er der i dine proteinboller? BhH

Reply
Stinna 22. august 2022 - 11:19

Hej, det ved jeg desværre ikke. Jeg beregner aldrig kalorier i mine opskrifter :-)

Reply
Vibeke K. S. 18. januar 2024 - 12:09

I en bolle er der i følge opskriften:

153 kalorier
4,9 gram fedt
18 gram kulhydrater
10,3 gram protein

En lækker sund bolle – smager lækkert med hamburgerryg og tomat.

Reply
Stinna 18. januar 2024 - 13:36

Tak for det :-)

Reply
Marie 17. august 2022 - 17:01

Kan bollerne fryses ned?

Reply
Stinna 20. august 2022 - 08:54

Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply
Lonnie 15. oktober 2023 - 09:45

De kan fryses! Jeg laver store portioner og fryser. Jeg tør dem op i mikrobølgeovnen og så er de som nybagte! Virkelig gode.

Reply
Stinna 19. oktober 2023 - 10:57

Hvor dejligt, tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Gitte 6. september 2022 - 10:28

Hej Stinna.
Hvor ser de bare lækre og sunde ud.
Jeg er ikke den store bagermester, og går altid slavisk efter en opskrift, da det som regel ender galt, hvis jeg improviserer.
Jeg kunne dog godt tænke mig at tilsætte chiafrø til denne opskrift, har du erfaring med det?
Jeg tænker om jeg i så fald skal opbløde dem i lidt vand først, da de jo suger en del?
Venlig hilsen Gitte

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:21

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Jeg ville lade dem opløde lidt først. Skriv endelig hvordan de bliver :-)

Reply
Joan Stubkjær 23. september 2023 - 07:52

Jeg propper altid både chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og Græskarkerner i. Og oftest faktisk også loppefrøskaller (Husk). Tilsætter lige lidt havremælk, for at give det lidt ekstra vædske så.
Det bliver MEGA GODT
Bager dem ofte, da det helst skal være en fast ting i fryseren her En god sund og mættende morgenmadsbolle

Reply
Stinna 27. september 2023 - 08:07

Hvor er det dejligt at høre, tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
Amanda 18. oktober 2022 - 14:14

Hej!
Hvilken blender/foodprocessor bruger du?

Knus

Reply
Stinna 24. oktober 2022 - 18:35

Hej. Jeg bruger en Blendtec blender (reklame) og en Bosch foodprocessor :-)

Reply
Helle 27. oktober 2022 - 14:48

Beregnet uden solsikkekerner

150 kalorier pr. bolle
10g protein
15,4g kulhydrater
5,1g fedt

Reply
Stinna 28. oktober 2022 - 12:18

Tak for det :-)

Reply
Anne Christine 13. november 2022 - 17:30

Hej Stinna
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 15. november 2022 - 13:19

Hej, jeg vil gætte på cirka 4-5 dage :)

Reply
Elma 20. februar 2023 - 12:01

Hej Stinna,
Super gode boller.
Jeg har dog ikke brugt foodprocessor men kun blandet ingredienserne sammen og resultatet blev MUMS.

Reply
Stinna 24. februar 2023 - 09:37

Hej, dejligt at opskriften kunne bruges :-)

Reply
bob 12. september 2023 - 07:43

5 stars
Banger boller får mig til at følle mig stærk. Tak for de store og lækre boller

Reply
Stinna 15. september 2023 - 09:30

Velbekomme :-)

Reply
Mette Harby 4. januar 2024 - 23:01

5 stars
Tak for opskriften. Jeg bruger bollerne til mit barnebarn hvis hun ikke kan lide den mad der bliver serveret. Så får hun alligevel god næring. Eller som en eftermiddagssnack der fylder i maven.
Men jeg kan også rigtig godt lide dem selv

Reply
Stinna 5. januar 2024 - 11:02

Hej, hvor dejligt at opskriften kan bruges! :-) Tak for tilbagemeldingen.

Reply
Preben Jacobsen 15. januar 2024 - 21:22

4 stars
Super dejlige boller, men vegetarisk er de nu ikke med hytteost og æg

Reply
Stinna 16. januar 2024 - 14:44

Hej, tak for det :-)
De er lakto-ovo vegetariske. Jeg er nemlig den type vegetar, der både spiser æg og mælkeprodukter.

Reply
Grete Lillemoen Becke 19. marts 2024 - 23:00

Hej,
Super dejlige og mettende boller og bager dem derfor ukentlig. Jeg bruger stavblender og følger slavisk oppskriften. Mine bolle bliver dog helt flade under stegningen i ovnen – og tænker på om jeg bør tilsætte flere korn/ havregryn, menner også bange for om de så bliver meget tørre og hårde. Har du evt. nogle tips der er bedre? Pft. Bh Grete

Reply
Stinna 21. marts 2024 - 14:07

Hej. Æv det har jeg aldrig prøvet. Prøv at lade dejen hvile lidt længere, inden du bager dem :-) Måske det kan hjælpe?

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.