Proteinboller med hytteost er en slags melfri bolle, som er virkelig nem at lave. Bollerne er lavet af hytteost, æg og havregryn som blendes og formes til boller.

Proteinboller
Proteinboller er måske et lidt specielt navn til disse boller, men da de er lavet primært af hytteost og æg, tænker jeg navnet er ganske ok. Opskriften herunder rækker til 10-11 små boller.
Proteinboller
Ingredienser
- 250 g havregryn (jeg bruger finvalsede)
- 300 g hytteost (gerne med 4% fedtindhold)
- 4 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. groft salt
Drys
- solsikkekerner
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
- Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 10-11 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
- Bages midt i ovnen 18-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
- Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.
Bollerne hæver ikke særlig meget når de først er i ovnen. Det er derfor vigtigt at lade dejen trække inden de formes, for at havregrynene kan suge noget væske. Dejen skal gerne være klistret, men ikke flydende (se billedet længere nede). Der kan være forskel på hytteost og størrelse på æg. Så hvis din dej er for klistret, så tilsæt gerne lidt ekstra havregryn.
Boller med hytteost
Bollerne med hytteost smager skønt og er et fint alternativ til boller. Bollerne er svampede og bløde, selvom de er uden mel og bagt uden gær. De skal derfor ikke hæve. Selvom jeg elsker mine hjemmebagte grovboller, så er I flere der af og til efterspørger boller uden mel. Ellers kan jeg også anbefale mine broccoliboller eller kerneboller uden mel – med kanel og tranebær.
Glutenfri boller
Bollerne her kan sagtens laves i en glutenfri version, hvor du skifter havregryn ud med glutenfri havregryn. Opskriften på bollerne er inspireret af flere forskellige opskrifter på nettet (blandt andet mummum) og jeg har læst, at bollerne også kan laves med skyr. Det har jeg dog ikke forsøgt endnu.




Følg også gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
16 Kommentarer
Hej Stinna. Hvor mange kalorier er der i dine proteinboller? BhH
Hej, det ved jeg desværre ikke. Jeg beregner aldrig kalorier i mine opskrifter :-)
Kan bollerne fryses ned?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Hej Stinna.
Hvor ser de bare lækre og sunde ud.
Jeg er ikke den store bagermester, og går altid slavisk efter en opskrift, da det som regel ender galt, hvis jeg improviserer.
Jeg kunne dog godt tænke mig at tilsætte chiafrø til denne opskrift, har du erfaring med det?
Jeg tænker om jeg i så fald skal opbløde dem i lidt vand først, da de jo suger en del?
Venlig hilsen Gitte
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med. Jeg ville lade dem opløde lidt først. Skriv endelig hvordan de bliver :-)
Hej!
Hvilken blender/foodprocessor bruger du?
Knus
Hej. Jeg bruger en Blendtec blender (reklame) og en Bosch foodprocessor :-)
Beregnet uden solsikkekerner
150 kalorier pr. bolle
10g protein
15,4g kulhydrater
5,1g fedt
Tak for det :-)
Hej Stinna
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?
Hej, jeg vil gætte på cirka 4-5 dage :)
Hej Stinna,
Super gode boller.
Jeg har dog ikke brugt foodprocessor men kun blandet ingredienserne sammen og resultatet blev MUMS.
Hej, dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Banger boller får mig til at følle mig stærk. Tak for de store og lækre boller
Velbekomme :-)