Proteinboller med hytteost

af Stinna

Proteinboller med hytteost er en slags melfri bolle, som er virkelig nem at lave. Bollerne er lavet af hytteost, æg og havregryn som blendes og formes til boller.

proteinboller

Proteinboller

Proteinboller er måske et lidt specielt navn til disse boller, men da de er lavet primært af hytteost og æg, tænker jeg navnet er ganske ok. Opskriften herunder rækker til 10-11 små boller.

Proteinboller

Forb. tid5 min
Tilb. tid18 min
Hviletid10 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 250 g havregryn (jeg bruger finvalsede)
  • 300 g hytteost (gerne med 4% fedtindhold)
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. groft salt

Drys

  • solsikkekerner

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en nogenlunde ensartet konsistens.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med en våd ske eller våde hænder. Der bliver til cirka 10-11 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen at de er klistrede. Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
  • Bages midt i ovnen 18-20 minutter, til de er gyldne (også under bunden). Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
  • Opbevares i en pose i køleskabet. Velbekomme.

Bollerne hæver ikke særlig meget når de først er i ovnen. Det er derfor vigtigt at lade dejen trække inden de formes, for at havregrynene kan suge noget væske. Dejen skal gerne være klistret, men ikke flydende (se billedet længere nede). Der kan være forskel på hytteost og størrelse på æg. Så hvis din dej er for klistret, så tilsæt gerne lidt ekstra havregryn.

Boller med hytteost

Bollerne med hytteost smager skønt og er et fint alternativ til boller. Bollerne er svampede og bløde, selvom de er uden mel og bagt uden gær. De skal derfor ikke hæve. Selvom jeg elsker mine hjemmebagte grovboller, så er I flere der af og til efterspørger boller uden mel. Ellers kan jeg også anbefale mine broccoliboller eller kerneboller uden mel – med kanel og tranebær.

Glutenfri boller

Bollerne her kan sagtens laves i en glutenfri version, hvor du skifter havregryn ud med glutenfri havregryn. Opskriften på bollerne er inspireret af flere forskellige opskrifter på nettet (blandt andet mummum) og jeg har læst, at bollerne også kan laves med skyr. Det har jeg dog ikke forsøgt endnu.

proteinboller
proteinboller
boller med hytteost
proteinboller

Følg også gerne med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy