Pizzaboller

af Stinna

Pizzaboller er nemme og lækre boller med pizzasauce og revet ost. Bollerne er helt perfekte til madpakken og kan sagtens fryses ned efter bagning.

pizzaboller

Opskrift på pizzaboller

Mangler du en lille idé til madpakken? Så vil disse pizzaboller med garanti være et hit. Bollerne er nemme at bage og toppes med pizzasauce og ost. Du kan også toppe dem med almindeligt pizzafyld – pas blot på, at du ikke fylder for meget på.

Du kan vælge at købe en færdig pizzasauce eller lave din egen pizzasauce. Begge dele fungerer rigtig fint til denne opskrift.

Pizzaboller

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 150 g pizzasauce
  • 100-150 g revet mozzarellaost

Sådan gør du

Dej

  • Start med at opløse gær i vand. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker og rør det rundt.
  • Tilsæt nu olie, salt og hvedemel. Ælt dejen til den er klat og smidig. Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted.
  • Del dejen i 12 lige store dele og tril dem til boller.
  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (dvs. over-og undervarme).
  • Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem en smule flade.
  • Fordel pizzasauce og revet ost på toppen af bollerne. Lad dem hæve 20-30 minutter.
  • Bag bollerne midt i ovnen i cirka 20 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne. De skal være gennembagte og gyldne. Prøv at banke på dem under bunden – de skal lyde hule.
  • Lad bollerne køle af og spis derefter. Velbekomme.

Noter

Tip: Der er stor forskel på, hvor meget væske hvedemel suger. Så hvis din dej er alt for klistret, skal du tilsætte en smule mere mel. Tilføj derfor gerne mel lidt ad gangen, så du sikrer at din dej hverken er for tør eller for våd.
pizzaboller

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.