Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Pandekager med øl

af Stinna

Pandekager med øl og kardemomme. Har du prøvet at bage dine pandekager med øl? Pandekagerne med øl bliver til lækre, sprøde pandekager. Fyldes med marmelade eller sukker.

Pandekager med øl

Opskrift på pandekager med øl

I denne opskrift er halvdelen af væsken øl. Brug gerne en mild øl, hvis du ikke synes at pandekagerne skal smage for kraftigt af øl. Jeg har dog også lavet pandekagerne med en mere kraftfuld øl før – og det smagte også skønt. 

Alkoholen fordamper under bagningen, så der er ikke alkohol i disse pandekager. Men du kan naturligvis vælge at bruge en alkoholfri øl i stedet. 

Denne opskrift rækker til cirka 10 pandekager – alt efter hvor store du laver dem.

Pandekager med øl

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: Bagværk, Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 4 stk. æg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl øl gerne pilsner eller en anden mild øl
  • 175 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 drys salt
  • 1 spsk. smeltet smør ( skal i dejen)
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål. Brug gerne en elektrisk håndmixer.
  • Kom lidt smør på en pande og lad det smelte. Jeg har mit blus på lidt over middel varme.
  • Steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne.
  • Spises med sukker og marmelade. Velbekomme.

Pandekageopskrift

Herhjemme elsker vi pandekager og særligt de tynde klassiske pandekager. Men ofte bager jeg også disse pandekager med havregryn, som er særligt gode til morgenmad. Ellers kan tykke amerikanske pandekager også altid vække begejstring.

Pandekager med øl

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy