Pandekager med øl og kardemomme. Har du prøvet at bage dine pandekager med øl? Pandekagerne med øl bliver til lækre, sprøde pandekager. Fyldes med marmelade eller sukker.
Opskrift på pandekager med øl
I denne opskrift er halvdelen af væsken øl. Brug gerne en mild øl, hvis du ikke synes at pandekagerne skal smage for kraftigt af øl. Jeg har dog også lavet pandekagerne med en mere kraftfuld øl før – og det smagte også skønt.
Alkoholen fordamper under bagningen, så der er ikke alkohol i disse pandekager. Men du kan naturligvis vælge at bruge en alkoholfri øl i stedet.
Denne opskrift rækker til cirka 10 pandekager – alt efter hvor store du laver dem.
Pandekager med øl
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 2 dl mælk
- 2 dl øl gerne pilsner eller en anden mild øl
- 175 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 drys salt
- 1 spsk. smeltet smør ( skal i dejen)
- smør til stegning
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål. Brug gerne en elektrisk håndmixer.
- Kom lidt smør på en pande og lad det smelte. Jeg har mit blus på lidt over middel varme.
- Steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne.
- Spises med sukker og marmelade. Velbekomme.
Pandekageopskrift
Herhjemme elsker vi pandekager og særligt de tynde klassiske pandekager. Men ofte bager jeg også disse pandekager med havregryn, som er særligt gode til morgenmad. Ellers kan tykke amerikanske pandekager også altid vække begejstring.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Simpelthen de bedste pandekager familien nogensinde har smagt!
Hvor dejligt at høre – tusind tak!