Pandekagekage

af Stinna

Pandekagekage er en skøn sommerkage, som består af tynde lækre pandekager med hindbær-flødeskum i mellem. Pandekagekagen er toppet med friske bær og skæres som en almindelig lagkage.

Pandekagekage

Pandekagekage opskrift

Opskriften på denne pandekagekage er lavet med min farmors opskrift på pandekager. De er lavet med fløde og smør – og kun en lille smule mel. Det gør dem lette og lækre. Mellem pandekagerne er der letpisket flødeskum, som er blandet med vaniljesukker og hindbær. Kagen toppes med friske sommerbær. Der er pandekager i overskud i denne opskrift – så du kan enten halvere opskriften – eller spise dem med marmelade og sukker til.

Pandekagekage

Skøn pandekagekage med hindbærflødeskum og friske bær.
Forb. tid30 min
Tilb. tid45 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 6 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Farmors pandekager

  • 200 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 8 stk. æg
  • 6 spsk. sukker
  • 1 stk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 7 dl fløde

Hindbærskum

  • 3 dl fløde
  • 250 g frosne hindbær
  • 2-4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Topping

  • 400 g friske hindbær, friske blåbær og ribs

Sådan gør du

Farmors pandekager

  • Start med at lave pandekagerne, så de kan køle af inden kagen skal samles.
  • Smelt smør i en gryde. Lad det køle helt af og rør det sammen med mel. Bland smør og mel godt.
  • Tilsæt nu 2 æg ad gangen, mens du pisker med en elpisker.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og salt. Tilsæt til sidst fløden og pisk pandekagedejen. Dejen bliver ret tynd.
  • Kom smør på en pande. Panden skal ikke være for stor og skal være med slip-let – så er det nemmest at bage pandekagerne.
  • Steg pandekagerne i smør og kom dem på en tallerken. Lad dem køle helt af.

Hindbærskum

  • Hæld kogende vand over de frosne hindbær og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og lad hindbær dryppe af i en si. Mos hindbær lidt og lad dem køle af.
  • Kom fløde i en skål og tilsæt vaniljesukker og flormelis. Pisk flødeskum – det må ikke være helt stift. Tilsæt de afkølede hindbær og vend forsigtigt rundt.

Pandekagekage

  • Kagen samles ved at komme én pandekage på en tallerken. Smør et tyndt lag hindbærskum på og fortsæt sådan, til du har en hel kage. Du skal kun bruge de 20 pandekager, resten kan du fryse ned. Pynt kagen med friske bær og drys evt. med flormelis.

Noter

Tip: du kan med fordel lave mere flødeskum til pynt. Sørg dog for, at laget af fløde ikke er for tykt mellem pandekagerne, da kagen  så kan være svær at skære. 
Kagen kan sagtens laves et par timer før servering – opbevar dem blot på køl.

Farmors pandekager

Pandekagerne i denne opskrift er lavet med fløde og smør. Min farmor har altid lavet denne opskrift og pandekagerne er søde, lidt luftige og lækre. Ifølge min farmor kaldes opskriften også for Rådhuspandekager – men jeg tænker nu især på Rasmus Klump, når jeg ser denne stak. Opskriften på pandekager rækker til 30-35 stk., alt efter størrelsen på panden. Det er dog kun de 20-25 der bruges til pandekagekagen – resten kan fryses.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy