Pæremuffins med marcipan og kardemomme er lækre, saftige muffins med den lækreste smag. De er nemme at lave og er perfekte til efteråret.
Opskrift på pæremuffins med marcipan
Her får du opskriften på de lækreste muffins med pære. De er saftige, svampede og bare utrolig lækre. Dejen er utrolig nem at lave og piskes sammen på få minutter. Du behøver nemlig ikke at piske længe i denne opskrift og der er kun tilsat ingredienser, som de fleste har i deres skabe i forvejen.
Herhjemme elsker vi æblemuffins, men disse pæremuffins har også vundet plads blandt vores favoritter. Faktisk mener min kæreste, at de er noget af det bedste jeg længe har bagt. Det siger ikke så lidt, for jeg bager virkelig ofte.
Pæremuffins
Ingredienser
- 80 g brun farin
- 80 g sukker
- 3 stk. æg
- 100 g smør, smeltet
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 130 g hvedemel
- 1 drys salt
- 100 g marcipan, groftrevet
- 2 stk. pærer i små tern (cirka 240 g)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader alm. ovn (over-og undervarme).
- Kom brun farin, sukker og æg i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Det skal ikke piskes luftigt, men blot piskes godt sammen.
- Tilsæt smeltet smør og pisk igen.
- Tilsæt nu bagepulver, kardemomme, hvedemel og salt. Pisk det hurtigt sammen.
- Tilsæt marcipan og pæretern. Vend det sammen.
- Fordel muffindejen i 12 papirforme. Placer dem gerne i en muffinform af silikone eller metal, så holder de bedre formen.
- Bages midt i ovnen til de er gyldne og der ikke sidder dej fast, når du prikker i dem. Giv dem endelig ikke for længe, de skal være saftige. Herhjemme fik de 21-23 minutter.
- Lad dem køle af på en rist og spis dem derefter. Velbekomme.
Opskrifter med pærer
Har du et pæretræ i haven? Så vil jeg også anbefale dig at prøve at bage pæretærte med marcipan eller måske nogle sundere sunde pæremuffins med chokolade – de er gode til madpakken.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.