Nutella brownie er en snasket, kompakt og smagfuld brownie med nutella. Nutella er både brugt i selve kagen – men kagen er også toppet med en skøn nutellaganche.

Brownie med Nutella
Hvis du elsker Nutella, vil du også være vild med denne brownie. Det er en ægte chokolade-bombe og den er derfor perfekt for chokoladeelskere. Du kan sagtens pynte kagen med forskelligt chokolade – fx vil friske hindbær og grofthakket chokolade passe godt til.
Brownien er inspireret af min klassiske brownie.
Nutella brownie
Redskaber
- Form – cirka 22 x 32 cm.
Ingredienser
- 120 g smør
- 120 g chokolade (70-80%)
- 150 g Nutella
- 150 g brun farin
- 150 g sukker
- 3 stk. æg
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 drys salt
- 2 spsk. kakao
- 80 g chokolade (70-80%), grofthakket
Nutella ganache
- 100 g nutella
- 2-3 spsk. piskefløde
- 1 drys flagesalt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).
Nutella brownie
- Start med at smelte smør og chokolade sammen i en gryde eller vandbad – ved svag varme. Rør derefter Nutella i og lad det køle af.
- Pisk sukker, brun farin og æg sammen. Pisk chokoladeblandingen i.
- Vend mel, vaniljesukker, salt og kakao i. Vend til sidst grofthakket mørk chokolade i.
- Fordel dejen i et ildfast fad med bagepapir i. Formen skal være cirka 22 x 32 cm. Jeg bruger et metalfad.
- Bages i 25-30 minutter midt i ovnen. Prik i den med en gaffel. Der skal hænge lidt kagedej ved, men må endelig ikke blive bagt for meget. Det er meningen, at den skal være lidt underbagt i midten – uden at være flydende.
- Lad herefter brownien køle helt af.
Nutella ganache
- Imens kagen køler af laves Nutella ganache. Kom Nutella og fløde i en gryde. Rør det sammen ved svag opvarmning. Smør ganachen på den afkølede kage. Drys med en smule flagesalt.
- Velbekomme.
Noter
Opskrifter på brownie
Elsker du også en tung brownie eller chokoladekage? Så vil jeg anbefale dig at prøve min brownie eller Kinder-brownie – lækker brownie med kinder. Prøv også gerne Bønnebrownie – sund brownie med bønner.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.