Mini pizzaer

af Stinna

Mini pizzaer er perfekte til madpakken eller som en del af et fødselsdagsbord. Top dem med lige hvad du ønsker.

Mini pizzaer til madpakken

Disse mini pizzaer er med tomatsauce og ost. Du kan komme lige det fyld på, du ønsker. De kan fint holde sig nogle dage i køleskab. Men ellers kan du fryse dem ned og tage dem med frosne i madpakken – så er de tøet op, når det er frokosttid.

Mini pizzaer

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Tomatsauce og topping

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk. oregano
  • salt og peber
  • 200 g revet ost

Sådan gør du

Pizzadej

  • Opløs gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olivenolie, sukker og salt. Rør det rundt.
  • Tilsæt havregryn og mel. Ælt dejen i 5-8 minutter, til den virker sammenhængende. Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve i 1 time.

Tomatsauce

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Bagning

  • Når der er 20 minutter tilbage af hævetiden tændes ovnen på 225 grader varmluft.
  • Efter hævning drysses lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud og del den i 16 dele. Rul hver klump til en lille pizza med en kagerulle (de skal ikke være helt tynde). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom tomatsauce og ost på. Bag minipizzaerne i den varme ovn i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Spises som de er – resten kan sagtens fryses ned.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy