Mini pizzaer

af Stinna

Mini pizzaer er perfekte til madpakken eller som en del af et fødselsdagsbord. Top dem med lige hvad du ønsker.

Mini pizzaer til madpakken

Disse mini pizzaer er med tomatsauce og ost. Du kan komme lige det fyld på, du ønsker. De kan fint holde sig nogle dage i køleskab. Men ellers kan du fryse dem ned og tage dem med frosne i madpakken – så er de tøet op, når det er frokosttid.

Mini pizzaer

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
4.50 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 100 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Tomatsauce og topping

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk. oregano
  • salt og peber
  • 200 g revet ost

Sådan gør du

Pizzadej

  • Opløs gær i vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olivenolie, sukker og salt. Rør det rundt.
  • Tilsæt havregryn og mel. Ælt dejen i 5-8 minutter, til den virker sammenhængende. Kom et fugtigt klæde over skålen og lad den hæve i 1 time.

Tomatsauce

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Bagning

  • Når der er 20 minutter tilbage af hævetiden tændes ovnen på 225 grader varmluft.
  • Efter hævning drysses lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud og del den i 16 dele. Rul hver klump til en lille pizza med en kagerulle (de skal ikke være helt tynde). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom tomatsauce og ost på. Bag minipizzaerne i den varme ovn i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Spises som de er – resten kan sagtens fryses ned.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

10 Kommentarer

stine 3. juni 2022 - 14:39

5 stars
de er også virkelig gode med pesto på

Reply
Stinna 22. august 2022 - 13:16

Tak for tip :-)

Reply
Kennett 12. marts 2023 - 12:03

Dejen virker helt hård inden hævning. Jeg er det meningen at den er meget tør og hård

Reply
Stinna 18. marts 2023 - 15:36

Hej, nej det er det ikke. Hvordan blev de efter bagning?

Reply
Freja Høj Nielsen 16. december 2023 - 12:42

Jeg lavede en dobbelt portion, og den virkede meget hård og tør, så tilsatte 2 del mere vand og lidt mere olie. Håber de bliver bedre

Reply
Stinna 18. december 2023 - 11:45

Øv! Jeg må hellere lige få testet opskriften igen. Hvordan blev de?

Reply
Kristina Back 5. juni 2023 - 16:45

Umiddelbart vil jeg også sige, at der skal enten dobbelt så meget vand til eller halver mel. Dejen bliver alt for mættet, hvis jeg følger opskriften her.

Reply
Stinna 13. juni 2023 - 11:00

Øv. Der er forskel på mel. Men det lyder underligt :-) Jeg håber du vil forsøge igen.

Reply
Hulya İlgaz 26. juni 2023 - 19:03

5 stars
Super nem opskrift som kan varieres efter smag og behag. OG de kan fryses til madpakke… hvad mere kan en mor önske sig?

Reply
Stinna 30. juni 2023 - 11:17

Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding :-)

Reply
4.50 from 4 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.