Koldhævede havregrynsboller

af Stinna

Koldhævede havregrynsboller med havregryn og kærnemælk. Disse boller er virkelig nemme at lave. Om aftenen røres de blot sammen med en ske og hæver i køleskabet. Om morgenen formes de med en ske og du skal derfor hverken ælte eller have fingrene i dejen.

Koldhævede havregrynsboller

Koldhævede boller

Koldhævede boller er noget af det bedste. De er nemme at lave og kræver minimalt arbejde. Disse boller er med havregryn, som giver den skønneste smag. De er perfekte til en weekend, hvor dejen blot røres sammen om aftenen. Så kan du nyde duften af nybagte boller helt fra morgenstunden.

Koldhævede boller med havregryn

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Hævetid8 timer
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 16 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1/4 pakke gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl koldt vand
  • 2 tsk. groft salt
  • 250 g havregryn
  • 500 g hvedemel

Topping

  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl havregryn

Sådan gør du

  • Om aftenen røres alle ingredienserne sammen i en bøtte. Start med at opløse gær i vand og kærnemælk. Tilsæt de resterene ingredienser. Dejen skal være som tyk grød. Drys med havregryn og sesam. Kom låg eller et fugtigt klæde over og sæt dejen i køleskab i minimum 8 timer.
  • Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft. Sæt et fad med vand nederst i ovnen – så du skaber damp. Sæt en bageplade midt i ovnen.
  • Tag dejen ud af køleskabet. Med 2 skeer former du bollerne som klatter og sætter dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp gerne skeerne i vand mellem hver bolle, så klistrer dejen ikke fast.
  • Træk nu bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade i ovnen.
  • Bag bollerne i 5 minutter og fjern derefter skålen med vand fra ovnen. Bag derefter bollerne i 8-10 minutter, til de er fint gyldne.
  • Spises lune. Velbekomme.

Noter

Bollerne kan sagtens fryses. Jeg fryser dem ned mens de stadig er lune.

Denne opskrift er inspireret af en opskrift fra Arla, hvor toppingen også drysses på. Det giver en skøn fordeling af hopping til bollerne – og så ender halvdelen af toppingen ikke på bagepladen.

Boller med havregryn

Hvis du leder efter andre opskrifter på boller med havregryn, så prøv også gerne mine allerbedste grovboller med havregryn.

Koldhævede havregrynsboller

11 Kommentarer

Lotte Schartau 26. september 2021 - 13:39

5 stars
Lækre og luftige boller. Det er første gang jeg er lykkedes med at lave koldhævet boller som er blevet luftige.

Reply
Stinna 26. september 2021 - 19:01

Hvor er det dejligt, tak! :-)

Reply
Karina bjørk Simonsen 1. januar 2022 - 15:07

Kan jeg bruge andet end kærnemælk, det kan jeg ik få i Sverige

Reply
Stinna 3. januar 2022 - 08:56

Hej, jeg har kun forsøgt med kærnemælk. Men måske en blanding af creme fraiche og alm. mælk? Så det stadig er lidt syrligt :-)

Reply
Anne 7. marts 2022 - 20:31

Kan man godt bruge sigtet Speltmel, og ikke hvedemel?:)

Reply
Kirstine 15. april 2022 - 10:01

Rigtigt lækre og meget nemme boller. Perfekte til Langfredags-brunch
Det er ikke sidste gang jeg bager dem.

Reply
Stinna 16. april 2022 - 08:19

Dejligt at opskriften kunne. bruges – tak :-)

Reply
Alicja 11. oktober 2022 - 18:01

Bollerne smager virkelig lækkert, men har problemer med at de ikke bliver så høje. Hvad gør jeg forkert? :(

Reply
Stinna 14. oktober 2022 - 10:15

Hej, dejligt at de smager godt.
Øv. Måske de skal hæve lidt længere?

Reply
Helle 17. maj 2023 - 10:23

Hej, vil man kunne bruge boghvedemel i stedet for hvedemel? jeg har en intollerens for hvedemel.

Reply
Stinna 19. maj 2023 - 11:27

Hej, det tror jeg desværre ikke i denne opskrift :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.