Kiks med vanilje, smør og hvedemel. Disse kiks er utrolig nemme at lave og smager virkelig godt.
Opskrift på hjemmelavede kiks
Herhjemme elsker vi kiks! Men jeg kan godt lide at bage mine egne, så jeg ved præcist hvad der er i. Disse kiks er utrolig simple og er inspireret af en opskrift fra Meyer. Men i min opskrift har jeg brugt mindre sukker – og de bliver alligevel virkelig skønne.
Spis dem gerne som de er eller pynt dem med chokolade. De er gode til madpakken!
1/2tsk.ren vanilje (eller korn fra 1/2 vaniljestang)
1drys salt
5-7 tsk.koldt vand
Pynt
50gsmeltet mørk chokolade
flagesalt
frysetørrede hindbær
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom alle ingredienser (pånær vand) i en skål. Smuldr det sammen (som når du laver en mørdej). Tilføj vand lidt ad gangen til dejen har samlet sig.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Udstik kiks i ønsket form – gerne 4-5 mm tykke. Mine blev lidt tykke, men alligevel gode.
Bages på en kold bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 12-15 minutter, alt efter hvor store du laver dem. De skal være gyldne i kanten.
Lad dem køle helt af på en bagerist. Spis dem som de er eller pynt dem med chokolade, flagesalt og frysetørrede hindbær.
Noter
Opbevares i en lufttæt beholder.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
2 Kommentarer
Lækre kiks. Manglede chokolade og hindbærbrus så det må på næste gang.
Dejligt at de blev gode :)