Kiks

af Stinna

Kiks med vanilje, smør og hvedemel. Disse kiks er utrolig nemme at lave og smager virkelig godt.

Opskrift på hjemmelavede kiks

Herhjemme elsker vi kiks! Men jeg kan godt lide at bage mine egne, så jeg ved præcist hvad der er i. Disse kiks er utrolig simple og er inspireret af en opskrift fra Meyer. Men i min opskrift har jeg brugt mindre sukker – og de bliver alligevel virkelig skønne.

Spis dem gerne som de er eller pynt dem med chokolade. De er gode til madpakken!

Kiks

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 20 stk.
Author: Stinna
4 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 100 g koldt smør
  • 200 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. ren vanilje (eller korn fra 1/2 vaniljestang)
  • 1 drys salt
  • 5-7 tsk. koldt vand

Pynt

  • 50 g smeltet mørk chokolade
  • flagesalt
  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienser (pånær vand) i en skål. Smuldr det sammen (som når du laver en mørdej). Tilføj vand lidt ad gangen til dejen har samlet sig.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. Udstik kiks i ønsket form – gerne 4-5 mm tykke. Mine blev lidt tykke, men alligevel gode.
  • Bages på en kold bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 12-15 minutter, alt efter hvor store du laver dem. De skal være gyldne i kanten.
  • Lad dem køle helt af på en bagerist. Spis dem som de er eller pynt dem med chokolade, flagesalt og frysetørrede hindbær.

Noter

Opbevares i en lufttæt beholder. 

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

2 Kommentarer

Tina 21. september 2025 - 14:31

4 stars
Lækre kiks. Manglede chokolade og hindbærbrus så det må på næste gang.

Reply
Stinna 22. september 2025 - 19:13

Dejligt at de blev gode :)

Reply
4 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.