Kerneboller uden mel – med kanel og tranebær

af Stinna

Så blev det fredag og om lidt er det weekend. Herhjemme har jeg flere gange i løbet af den sidste uge bagt disse melfri kerneboller og sidste gang lavede jeg lidt om på opskriften, så de blev søde i smagen og krydret med kanel, kardemomme og tørrede tranebær. Den opskrift vil jeg dele med jer nu, da den fungerer godt som et lille mellemmåltid – især på madpakken!

De blev hurtigt spist herhjemme med smør på, men jeg planlægger at afprøve dem i weekeden igen, hvor jeg vil tilsætte mørk chokolade og måske ét drys kanel. Der er mange muligheder og hvis du mangler en lille eftermiddags-snack, så synes jeg bestemt at du skal prøve disse. Lige et lille obs – de er ikke glutenfri, da der er tilsat rugkerner.

Kerneboller uden mel

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 150 g skårne rugkerner
  • 4 spsk. chiafrø
  • 100 g hørfrø
  • 100 g havregryn
  • 50 g græskarkerner / solsikkekerner
  • 4 stk. æg
  • 1 dl vand
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 2 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 70 g tørrede tranebær
  • 2 spsk. sødt sukrin, honning, ahornsirup

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Kog rugkernerne i en gryde med vand i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
  • Kom rugkerner, chiafrø, hørfrø, havregryn, solsikkekerner, æg, vand, salt, kanel, kardemomme, tørrede tranebær og sødende i en skål.
  • Rør det hele godt rundt.
  • Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i 30-40 minutter. Lad dem køle af før de spises.
  • Velbekomme!

2 Kommentarer

Melissa 19. april 2017 - 13:42

Kan man undgå rygkerne?

Reply
Stinna 20. april 2017 - 07:49

Hej, ikke lige i denne opskrift:-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy