4,4K
Så blev det fredag og om lidt er det weekend. Herhjemme har jeg flere gange i løbet af den sidste uge bagt disse melfri kerneboller og sidste gang lavede jeg lidt om på opskriften, så de blev søde i smagen og krydret med kanel, kardemomme og tørrede tranebær. Den opskrift vil jeg dele med jer nu, da den fungerer godt som et lille mellemmåltid – især på madpakken!
De blev hurtigt spist herhjemme med smør på, men jeg planlægger at afprøve dem i weekeden igen, hvor jeg vil tilsætte mørk chokolade og måske ét drys kanel. Der er mange muligheder og hvis du mangler en lille eftermiddags-snack, så synes jeg bestemt at du skal prøve disse. Lige et lille obs – de er ikke glutenfri, da der er tilsat rugkerner.
Kerneboller uden mel
Ingredienser
- 150 g skårne rugkerner
- 4 spsk. chiafrø
- 100 g hørfrø
- 100 g havregryn
- 50 g græskarkerner / solsikkekerner
- 4 stk. æg
- 1 dl vand
- 1/2-1 tsk. salt
- 2 tsk. kanel
- 1/2 tsk. kardemomme
- 70 g tørrede tranebær
- 2 spsk. sødt sukrin, honning, ahornsirup
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Kog rugkernerne i en gryde med vand i 10 minutter.
- Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand.
- Kom rugkerner, chiafrø, hørfrø, havregryn, solsikkekerner, æg, vand, salt, kanel, kardemomme, tørrede tranebær og sødende i en skål.
- Rør det hele godt rundt.
- Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages i 30-40 minutter. Lad dem køle af før de spises.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Kan man undgå rygkerne?
Hej, ikke lige i denne opskrift:-)