Kanelsnurrer

af Stinna

Kanelsnurrer er én af mine favoritter. Bløde, snaskede og smørfyldte snurrer med smag af kanel.

kanelsnurrer
Bløde, svampede og lækre kanelsnurrer fyldt med smør og kanel.

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer minder om kanelsnegle, men hvor kanelsnegle er trillet og skåret ud, bliver snurrerne i stedet skåret i strimler som snoes. Det giver den fine snurrefacon og gør snurrerne særligt lækre.

Min opskrift på kanelsnurrer er med en masse smør og kanel. Dertil har jeg tilsat kardemomme i dejen, da jeg synes det giver en skøn smag sammen med kanel. Denne dej til snurrer skal hæve én time ved stuetemperatur og derefter én time i køleskabet. Derefter snurres dejen og hæver 30 minutter. Fremgangsmåden er inspireret af Meyers kanelsnurrer og giver en skøn kanelsnurre.

Kanelsnurrer

Bløde, svampede og smørfyldte kanelsnurrer.
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid2 t 30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl lun sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 stk. æg
  • 75 g sukker
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 600 g hvedemel
  • 100 g koldt smør

Fyld:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk. kanel

Pensling:

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken så den er lillefinger varm.
  • I en skål opløses gær i mælken. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt alle ingredienserne pånær smør og lad røremaskinen ælte dejen i cirka 6-8 minutter, til dejen er blank og smidig.
  • Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen i 8 minutter igen.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.
  • Slå dejen ned og sæt dejen i køleskabet i 1 time.

Fyld

  • Kom smør, brun farin og kanel i en skål. Bland det godt sammen med en gaffel. Smøret skal være blødt – men ikke smeltet.

Kanelsnurrer

  • Drys mel på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud med en kagerulle, så den bliver til en rektangel.
  • Fordel remoncen på dejen i et tyndt lag.
  • Fold først den nedereste del af dejen ind mod midten og derefter den øverste, så dejen er i 3 lag.
  • Del nu dejen i strimler af cirka 3 cm. Du kan bruge en skarp kniv.
  • Del nu hver dej-strimmel i midten, men lad den øverste 1-2 cm være. Sno de to ender om hinanden (lidt ala når man fletter). Tag fat i den ene ende og sno den med den anden hånd, så snurren snores. Sno snurren ind, så du får snurrer som på billedet. Det kan godt kræve lidt øvelse.
  • Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og kom et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i 30 minutter.
  • Forvarm imens ovnen til 200 grader (alm. ovn). Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg og bag kanelsnurrerne midt i ovnen i cirka 12-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. De skal være flot gyldne.

Noter

Tip: Snurrerne kan sagtens fryses. Frys dem ned mens de stadig er lune, så holder de sig allerbedst.

Der findes flere forskellige måder du kan sno kanelsnurrerne på. Jeg kan anbefale at søge efter videoer på YouTube – og ellers vil jeg snarest filme, hvordan jeg snurrer mine.

Bagværk med kanel

I min familie er vi helt vilde med kanel – faktisk må der (næsten) komme kanel i al vores bagværk. Derfor er jeg også helt vild med klassiske kanelsnegle, kanelsnurrer med æble og marcipan og grove æbleboller med kanel.

Frysning af kanelsnurrer

Kanelsnurrerne kan sagtens fryses og faktisk vil jeg anbefale dig at fryse de snurrer, som ikke spises med det samme. Som al anden gærdej kan snurrerne nemlig godt være lidt tørre dagen efter. Frys dem ned mens de stadig er lidt lune og kom dem direkte i ovnen fra frost – så er der (næsten) nybagte snurrer.

kanelsnurrer
kanelsnurrer
Snurrerne inden bagning, hvor snoningerne bedre kan ses.

Du er også meget velkomment til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy