Julesnurrer

af Stinna

Julesnurrer med skønne krydderier, marcipan og en masse remonce. Hvis du elsker kanelsnurrer og kardemommesnurrer, så vil disse julesnurrer med marcipan helt sikkert også være et hit hos dig.

Julesnurrer

Julesnurrer med marcipan

Denne opskrift på julesnurrer minder meget om min opskrift på kardemommesnurrer. Men i denne opskrift har jeg tilsat ekstra julede krydderier, såsom kanel, nelliker, appelsinskal og marcipan. Det giver en skøn og lidt mere julet smag. Snurrerne pensles med hjemmelavet sirup og drysses med perlesukker.

Julesnurrer

Forb. tid30 min
Tilb. tid12 min
Hævetid2 t
Ret: Bagværk
Køkken: Jul
Antal: 18 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl kold sødmælk
  • 75 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. kardemomme
  • 500 g hvedemel (evt et par spsk. mere)
  • 1 lille tsk. salt
  • 80 g smør (stuetempereret)

Remonce

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 5 stk. nelliker (knus dem i en morter eller brug stødt)
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. appelsin, skallen heraf (revet fint)
  • 100 g marcipan, groftrevet

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • perlesukker
  • 1 spsk. kardemomme

Sådan gør du

Dej

  • Start med at opløse gær i kold mælk. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, æg og kardemomme. Tilsæt mel og lad dejen røres sammen i et minut. Tilsæt salt og lad dejen ælte i cirka 8-10 minutter, til den er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt nu smør i tern og ælt dejen sammen kort, til den er blank og skinnende.
  • Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve i 1 time.

Remonce

  • Rør alle ingredienserne til remoncen sammen i en skål. Sørg for ikke at røre for meget i den, men blot så det samles. Sæt det til side.

Julesnurrer

  • Når dejen er hævet, hældes den ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud med en kagerulle til en stor rektangel.
  • Smør nu remoncen ud i et tyndt lag. Min remonce er en smule tør, så den skal blot fordeles i et tyndt lag. Fold dejen ind over sig selv, så du starter med 1/3 og derefter den sidste 1/3 – så du ender med 3 lag. Rul forsigtigt på dejen, så dejen bliver længere og du kan skære lidt længere strimler.
  • Skær tynde strimler af dejen (cirka 1,5 cm), så du har cirka 18 strimler af dejen.
  • Tag nu hver strimmel og sno den i begge ender, så den bliver helt snoret. Tag fat i den snoede strimmel og sno den to gange cirka rundt om din pegefinger og langemand. Den sidste del af strimlen strækker du ind over og sætter fast under bunden. Fortsæt med resten. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plastik over og derefter et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.

Bagning af julesnurrer

  • Når der er 30 minutter tilbage af hævetiden, tændes ovnen på 210 grader alm. ovn.
  • Pensl julesnurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i den varme ovn, i cirka 12-13 minutter.
  • Mens de er i ovnen, skal du lave din sirup. Kom vand og sukker i en gryde. Lad det koge op og simre i 1-2 minutter.
  • Når snurrerne er færdige, pensles de varme snurrer med sirup. Drys med perlesukker og resten af kardemomme.
  • Lad dem køle af og nyd. Velbekomme.
Julesnurrer

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy