Hytteostpandekager er søde, tynde dessert pandekager lavet med hytteost. Det lyder måske som en speciel kombination, men det smager skønt. Hytteosten bidrager med mæthed og lidt syrlighed til de søde pandekager.
Pandekager med hytteost
I denne opskrift på søde pandekager har jeg tilsat en lille bøtte hytteost. Opskriften er derfor genial til dig, der enten har købt for meget hytteost – eller blot ønsker nogle ekstra mættende pandekager.
Pandekagerne er en smule blødere end almindelige pandekager. Jeg vil anbefale en god slip-let pande til stegning og sørg for, at der er smør på panden. Ellers kan de være svære at vende. Det er væsentligt at de er godt gyldne på begge sider, så er de nemmere at få vendt. Opskriften herunder rækker til cirka 10 pandekager.
Hytteostpandekager
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 4 stk. æg
- 3 dl mælk (fx sødmælk)
- 2 dl hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 drys salt
- 1 spsk. smør (smeltet, i dejen)
- smør til stegning
Sådan gør du
- Alle ingredienser blendes sammen.
- Pandekagerne steges ved middelhøj varme i godt med smør. Kræver en slip-let pande – ellers kan de være svære at få af panden.
- Serveres med marmelade, sukker og friske bær.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
Hvilken blender bruger du? Og ville en minihakker evt kunne bruges ? Eller stavblender?
Jeg bruger en Blendtec Blender (reklamegave). Den er meget kraftig. Jeg har ikke forsøgt med andre, men mon ikke – det skal bare kunne blendes helt fint.
Uh, de var virkelig gode.
Og når min datter spørger om det er morfars pandekager, så er det altså virkelig et plus, for normalt er de favoritten herhjemme.
Godt dag
Sikke en skøn besked! Så dejligt at opskriften kan bruges.