Hvidløgssnurrer

af Stinna

Hvidløgssnurrer er fyldt med hvidløgssmør og persille. Snurrerne er geniale til tapas, madpakken eller som tilbehør til suppe.

Opskrift på hvidløgssnurrer

Denne opskrift på hvidløgssnurrer er med en blød gærdej og en hvidløgssmør med persille. Snurrerne er så fine og smager helt fantastisk – og så pynter de på ethvert bord. De er vildt lækre og så er de ganske nemme at lave. De skal snurres som kanelsnurrer og er snaskede og lækre.

Hvidløgssnurrer

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 20 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl koldt vand koldt
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel (eller en smule mere)
  • 50 g smør

Hvidløgssmør

  • 100 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 potte alm. persille
  • 1/2-1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Kom vand og gær i en skål. Jeg bruger min røremaskine. Tilsæt sukker, salt og hvedemel. Tilsæt blødt smør og ælt dejen, til den er blank og smidig. Det tager cirka 8-10 minutter. Dejen må endelig ikke være tør, men den skal være en smule klistret.
  • Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve 1 time.

Hvidløgssmør

  • Kom smør, finthakket persille, finthakket hvidløg og salt i en skål. Mos det godt sammen med en gaffel. Sæt det til side.

Bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Hæld lidt mel på køkkenbordet.
  • Hæld dejen ud og rul dejen ud med en kagerulle til en rektangel.
  • Smør fyldet på (ikke et tykt lag). Fold den øverste del af dejen ind over dejen og det samme med den nederste del. Skær dejen i 10-12 lange strimler (cirka 2 cm brede). Del hver dej-strimmel i midten (lad den øverste 1 cm være). 'Flet' nu med de to strimler og sno derefter. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad snurrerne hæve i 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag midt i ovnen i 14-17 minutter, til de er gyldne.
  • Lad snurrerne køle lidt. Opbevares i en pose.

Noter

Tip: du kan sagtens fryse hvidløgssnurrerne ned. Lun dem i en ovn og de er lækre igen.

Hvidløgssnurrer med ost

Denne opskrift er med hvidløgssmør med persille i. Du kan også tilsætte lidt revet ost til snurrerne, hvis du ønsker det. Drys det på fyldet inden dejen foldes.

Frysning af hvidløgssnurrerne

Snurrerne kan sagtens fryses. Kom de lune snurrer i en frysepose og frys dem ned. Kom dem direkte i ovnen mens de er frosne (cirka 200 grader ovn).

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy