Havregrynskugler er en ægte juleklassiker. Disse havregrynskugler er med smør, kokosmel, kakao og kaffe. De er fyldt med smag og passer perfekt til en kop kaffe.
Opskrift på havregrynskugler
Havregrynskuglerne er med kaffe og romessens. De har en god og kraftig smag, som jeg synes er helt perfekt. Hvis du ønsker en mere ‘børnevenlig’ variant, kan du skifte kaffe ud med juice og undlade rom – og i stedet bruge romessens.
Havregrynskugler
Ingredienser
- 200 g smør (alm. saltet smør)
- 250 g havregryn (finvalsede)
- 1 dl stærk kold kaffe ( kan skiftes ud med juice)
- 100 g kokosmel
- 45 g kakao
- 1 spsk. romessens eller rom
- 150 g sukker
- 0,5-1 spsk. revet appelsinskal
Pynt
- kokosmel
Sådan gør du
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Smuldr smør i skålen og ælt det hele sammen – det er nemmest med hænderne.
- Sæt dejen på køl i cirka 1/2 time.
- Tril kuglerne og vend dem i kokosmel.
- Kom kuglerne i en lufttæt beholder og opbevar havregrynskuglerne i køleskabet. De er allerbedst når de er helt kolde og hårde.
Juleopskrifter
Havregrynskugler kan laves hele året, men er især perfekt til julen. Du kan gøre dem endnu mere julet ved at tilsætte lidt kanel eller andre julekrydderier. Prøv også mine juleboller med kanel og appelsin eller alle mine bedste opskrifter til en vegetarisk jul.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.