Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Gulerodsboller

af Stinna

Gulerodsboller med havregryn er helt perfekte bløde boller, som både børn og voksne vil elske. Gulerodsbollerne er nemme at bage og er gode til madpakken.

Opskrift på gulerodsboller

Denne opskrift på boller er med havregryn og revne gulerødder. De er svampede, luftige og bløde. De er perfekte til morgenmaden eller som en bolle på madpakken. Opskriften rækker til cirka 20 boller, alt efter hvor store du laver dem.

Gulerodsboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 200 g fintrevet gulerod
  • 100 g havregryn, finvalsede
  • 800-900 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Start med at lune mælk og vand i en gryde. Det skal være lillefinger-varmt (lunkent).
  • Kom gær i en skål og hæld kærnemælksblandingen over. Opløs gæren, jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt nu sukker, æg, fintrevet gulerod, havregryn og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemel. Dejen må endelig ikke blive for tør, men skal æltes i cirka 10 minutter på røremaskine. Der er forskel på mel, så prøv dig frem. Dejen må gerne være en smule klistret, men bestemt ikke våd.
  • Sæt dejen til at hæve et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Del dejen i 20-22 boller. Tril dem runde og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et stykke plast eller et fugtigt klæde over. Lad dem hæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Bages i ovnen i 15-18 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. De er færdige når de er gyldne og føles gennembagte. Lad dem køle af og spis dem lune med smør på.

Frysning af gulerodsboller

Gulerodsbollerne kan sagtens fryses. Jeg vil anbefale at du fryser dem ned, når de er lune. Tø dem en smule op på køkkenbordet og lun dem derefter i ovnen eller mikroovnen.

Bollerne holder sig fint fugtige et par dage, da de er bagt med kærnemælk og gulerødder. Men jeg synes de er allerbedst, hvis de fryses ned nybagte og derfor tages op, som de skal bruges.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy