Glasur til småkager, så de kan pyntes i alverdens farver og mønstre. Glasuren til småkagepyntning skal gerne være tyk og derfor er royal icing den perfekte glasur.
Royal icing
Royal icing er navnet på en slags glasur, som er lavet af æggehvide og flormelis. Æggehviden piskes sammen med flormelis og er tykkere, end en traditionel glasur lavet af vand og flormelis. Tykkelsen på glasuren gør, at du kan sprøjte fine streger glasur og på den måde nemt pynte julesmåkager med glasuren.
Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer – gerne i 2-3 minutter, til den er sej og blank. Glasuren skal være ret tyk.
Kom glasuren i en sprøjtepose. Klip et lille hul i bunden – nu er du klar til at dekorere småkager.
Tip til glasur
Brug gerne pasteuriseret æggehvide, når du skal lave glasuren.
Brug gerne en håndmixer, når du skal piske glasuren sammen. Så sikrer du, at den er helt ensartet.
Klip et lille hul i en sprøjtepose, så er det nemt at styre glasuren der kommer ud. Glasuren skal have så tyk en konsistens, at det ikke bare løber ud af posen.
Hvis du ønsker farvet glasur, så tilføj gerne pastafarve (ikke alm. frugtfarve). Det fås i større supermarkeder og er ikke nær så flydende, som almindelig frugtfarve. Hvis du bruger almindelig frugtfarve, så skal du tilsætte lidt mere flormelis.
Når glasuren er lavet med æggehvide, tørrer den også hurtigere. Det er godt for utålmodige typer.
Glasuren er perfekt til den type bagværk, hvor du vil tegne med den.
4 Kommentarer
Tak for opskriften kan den holde sig i et par dage og kan man fryse det?
Velbekomme :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.
Hejsa.
Kan man lave Royal Icing dagen forinden og opbevare i tætlukkede poser til der skal dekoreres?
Hej, det har jeg desværre ingen erfaring med :-)