Glasur til småkager

af Stinna

Glasur til småkager, så de kan pyntes i alverdens farver og mønstre. Glasuren til småkagepyntning skal gerne være tyk og derfor er royal icing den perfekte glasur.

Glasur til småkager

Royal icing

Royal icing er navnet på en slags glasur, som er lavet af æggehvide og flormelis. Æggehviden piskes sammen med flormelis og er tykkere, end en traditionel glasur lavet af vand og flormelis. Tykkelsen på glasuren gør, at du kan sprøjte fine streger glasur og på den måde nemt pynte julesmåkager med glasuren.

Glasur til småkager

Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 40 g æggehvide (brug gerne pasteuriseret)
  • 165 g flormelis

Sådan gør du

  • Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk det godt sammen med en håndmixer – gerne i 2-3 minutter, til den er sej og blank. Glasuren skal være ret tyk.
  • Kom glasuren i en sprøjtepose. Klip et lille hul i bunden – nu er du klar til at dekorere småkager.

Tip til glasur

  • Brug gerne pasteuriseret æggehvide, når du skal lave glasuren.
  • Brug gerne en håndmixer, når du skal piske glasuren sammen. Så sikrer du, at den er helt ensartet.
  • Klip et lille hul i en sprøjtepose, så er det nemt at styre glasuren der kommer ud. Glasuren skal have så tyk en konsistens, at det ikke bare løber ud af posen.
  • Hvis du ønsker farvet glasur, så tilføj gerne pastafarve (ikke alm. frugtfarve). Det fås i større supermarkeder og er ikke nær så flydende, som almindelig frugtfarve. Hvis du bruger almindelig frugtfarve, så skal du tilsætte lidt mere flormelis.
  • Når glasuren er lavet med æggehvide, tørrer den også hurtigere. Det er godt for utålmodige typer.
  • Glasuren er perfekt til den type bagværk, hvor du vil tegne med den.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy