En fastelavnsbolle croissant er en croissant, fyldt med det lækreste fyld vi kender fra fastelavnsboller. I denne version er den sprøde croissant fyldt med vaniljecreme, flødeskum, solbærmarmelade og friske bær.

Fastelavnsbolle croissant eller semlor
Inspirationen til denne slags fastelavnsbolle kommer fra semlor, som er en bolle der er fyldt med fløde og remonce. I denne udgave er remoncen dog byttet ud med vaniljecreme og til sidst solbærmarmelade. Det smager virkelig skønt – men er også en tung kage. Så sørg for, at du ikke køber for store croissanter.
Du kan bruge både croissanter fra frost eller køb dem færdige hos bageren. Skal det være ekstra nemt, kan du også sagtens bruge vaniljecreme fra pose. Det er helt op til dig.
Opskriften herunder rækker til cirka 4 stk. – alt efter hvor stor du laver dem.
Fastelavnsbolle croissant
Ingredienser
- 4 stk. croissanter
Creme
- 3 dl mælk letmælk eller sødmælk
- 1/2-1 stk. vaniljestang eller 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- 3 stk. æggeblommer
- 25 g maizena
- 50 g rørsukker
Ekstra
- 2 dl flødeskum
- 2 tsk. vaniljesukker
- solbærmarmelade
- friske hindbær
Sådan gør du
Creme
- Start med at lave cremen, så den kan nå at køle helt ned.
- I en gryde varmes mælk sammen med vanilje. Varm det op til lige inden det koger. Pisk sukker, æggeblommer og maizena i en skål.
- I en skål piskes æg, sukker og maizena godt sammen.
- Hæld forsigtigt den varme mælk ned i skålen under piskning. Herefter hældes hele blandingen tilbage i gryden. Varm gryden op ved middel varme under omrøring – bliv ved med at røre, til cremen tykner. Herefter koges cremen i et par minutter under konstant omrøring.
- Kom den varme creme i en flad skål. Dæk skålen med film – det skal helt tæt på cremen, så der ikke dannes skind på cremen. Sæt cremen i køleskabet.
- Hæld den afkølede creme i en sprøjtepose.
Flødeskum
- Hæld fløde og vaniljesukker i en skål. Pisk det til en let flødeskum.
- Hæld flødeskum i en sprøjtepose.
Fastelavnsbolle
- Nu er det tid til, at fastelavnsbollen skal samles.
- Skær en croissant over. Fordel først creme på bunden. Dernæst flødeskum. Fordel en smule marmelade på flødeskummet og top med friske bær.
- Spises med det samme.

