Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Efterårsboller

af Stinna

Efterårsboller med æbler, kanel og mørk chokolade. Disse lækre boller smager fantastisk og leder tankerne hen på det fine efterår.

Opskrift på efterårsboller

Efterårsboller er en ny udgave af mine populære æbleboller, hvor jeg har droppet groft mel og tilsat mørk chokolade. Bollerne serveres gerne med smør på og blev godkendt af både store- og små herhjemme.

Efterårsboller

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 stk. store æbler, groftrevet
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 200 g grove havregryn
  • 1 stk. æg
  • 650-700 g hvedemel (eller mere – der er forskel på mel)
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Pensling

  • 1 stk. æg til pensling
  • perlesukker

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand i en skål.
  • Tilsæt salt, sukker, græskarkerner, kanel, kardemomme, olie og grove havregryn.
  • Tilsæt groftrevne (eller finthakkede) æbler og æg.
  • Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Dejen skal være fast – men må ikke være tør (dvs. gerne lidt klistret).
  • Tilsæt grofthakket chokolade og ælt kort igen.
  • Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur med et klæde (eller en pose) over.
  • Når bollerne er hævet, tændes ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom bagepapir på en bageplade. Form bollerne i hænderne eller med en ske. Placer dem på bagepladen.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  • Når ovnen er varm sættes bollerne ind.
  • Bollerne skal bages til de er gyldne. I min ovn svarer det til ca. 20 minutter, men hold øje med dem – der er forskel på ovne!
  • Spises lune med smør på.
  • De boller du ikke får spist, fryses ned – så er der lækre boller til en anden dag.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy